Βασίλης Μπισμπίκης: Στις “‘Αγριες Μέλισσες” ο Μάνος Βόσκαρης είναι ολοκληρωτικά κακός, χωρίς καμία ρωγμή. Έχει ένα στόχο

O  γοητευτικός και ταλαντούχος Bασίλης Μπισμπίκης  μίλησε για όλα στον Γιάννη Βίτσα και στο περιοδικό  “7 ΜΕΡΕΣ TV”.

Ο Βόσκαρης είναι ουσιαστικά ένας κακός χαρακτήρας…

Είναι ολοκληρωτικά κακός, χωρίς καμία ρωγμή. Έχει ένα στόχο. Δεν γίνονται στην τύχη όλα αυτά με τη Λενιώ. Ο τρόπος που το κάνει είναι νοσηρός. Είναι διαστροφικός.

Ο Λάμπρος ανακαλύπτει τη σχέση του Βόσκαρη με τους Σεβαστούς…

Ο Βόσκαρης ήταν εργάτης στον πατέρα του Δούκα. Με τον Σέργιο ήταν κολλητός φίλος. Ήταν σαν αδέλφια. Όταν σκοτώθηκε ο Σέργιος, έβαλε στόχο να εκδικηθεί για το θάνατό του. Πήγε επιτούτου την Ελένη στη φυλακή του και είπε στη Μυρσίνη: «Από εδώ και πέρα θα γίνει κόλαση η ζωή της».

Από πού άντλησες στοιχεία, προκειμένου να υποδυθείς αυτόν το χαρακτήρα;

Δεν έχω καμία σχέση μ’ αυτόν το χαρακτήρα. Το κείμενο σε οδηγεί προς μια κατεύθυνση Οι πράξεις αυτού του ανθρώπου είναι γεμάτες κακία και νοσηρότητα. Υποκριτικά παλεύω να κάνω όσο πιο αληθινό γίνεται αυτόν το χαρακτήρα. Έχω φανταστεί στο μυαλό μου πώς θα μπορούσε να είναι ένας τέτοιος τύπος.

Έτυχε ποτέ να συναντήσεις έναν τόσο κακό άνθρωπο όσο αυτός;

Ναι. Πολλές φορές. Κατ’ αρχάς μη θεωρείς ότι το θέατρο είναι ένας χώρος-αγιογραφία. Υπάρχουν πολλοί νοσηροί άνθρωποι. Υπήρχαν και συνεχίζουν να υπάρχουν. Και επειδή η κοινωνία μας είναι μικρή, φαίνονται κιόλας. Με απωθούν άνθρωποι σαν τον Μάνο Βόσκαρη στη ζωή μου.