Με γοργούς ρυθμούς προχωρούν οι διαδικασίες για την κατασκευή καταφυγίου αδέσποτων ζώων συντροφιάς στο Δήμο Φαρσάλων, συνολικού προϋπολογισμού 410.000 ευρώ εκ των οποίων τα 38.000 ευρώ από ίδιους πόρους. Το έργο χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ» του υπουργείου Εσωτερικών.

Στην επόμενη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής σε λίγες ημέρες, να γίνει η έγκριση των όρων διακήρυξης του έργου, για να ακολουθήσει η δημοπράτησή του, πιθανότατα εντός του τρέχοντος μηνός.

Το καταφύγιο θα αποτελείται από δύο κύριες κτιριακές εγκαταστάσεις, το κτίριο διοίκησης – ιατρείου και το κτίριο διαμονής φιλοξενούμενων ζώων.

Σε δήλωσή του ο δήμαρχος Φαρσάλων, Μάκης Εσκίογλου, σημείωσε μεταξύ άλλων: «Η δημιουργία ενός σύγχρονου καταφυγίου αδέσποτων ζώων συντροφιάς αποτελεί επιτακτική ανάγκη για την περιοχή και υποχρέωση για εμάς. Γιατί το κατά πόσο είναι πολιτισμένη μία κοινωνία φαίνεται και από τον τρόπο με τον οποίο συμπεριφέρεται στα ζώα που συνυπάρχουν με τους ανθρώπους. Έχουν γίνει όλα τα προπαρασκευαστικά από τις υπηρεσίες του δήμου και σύντομα, εντός των επόμενων εβδομάδων, θα δημοπρατηθεί το έργο, ώστε να ξεκινήσει η κατασκευή ενός τόσο σημαντικού θύλακα προστασίας και φροντίδας για τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς της περιοχής μας».