Οι τελευταίες εξελίξεις γύρω από την πανδημία του κορονοϊού στην Φλώρινα αξιολογήθηκε σε συνεδρίασή της επιτροπής για την προετοιμασία του Δήμου Φλώρινας και των Υπηρεσιών του σε περίπτωση έξαρσης κρουσμάτων κορονοϊού.

Όπως ανέφεραν τα μέλη της Επιτροπής, οι αλλαγές που αντιμετωπίζουμε, λόγω της πανδημίας του Covid-19, είναι αιφνίδιες και απρόβλεπτες. «Η καθεμία και ο καθένας από εμάς πρέπει να επιδείξει την πιο υπεύθυνη συμπεριφορά του.» τονίζουν ακόμα επισημαινοντας ότι «Είναι ώρα προσωπικής και συλλογικής ευθύνης. Είναι υποχρέωση μας να τηρούμε με ευλάβεια τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και της Πολιτείας, διότι η κατάσταση είναι έκρυθμη, είναι επικίνδυνη, και είναι ανάγκη να καταλάβουμε ότι τα δύσκολα είναι μπροστά μας. Σε αυτό το διαμορφωμένο περιβάλλον δεν χρειάζεται ούτε πανικός αλλά ούτε και εφησυχασμός».

Ο Δήμαρχος Φλώρινας και Πρόεδρος της Επιτροπής κ. Βασίλης Γιαννάκης δήλωσε αμέσως μετά: «Το δεύτερο κύμα της πανδημίας βρίσκεται σε επιθετική έξαρση. Τις τελευταίες μέρες βλέπουμε μια απότομη αύξηση των κρουσμάτων στη Δυτική Μακεδονία και στον Δήμο μας. Ο κορωνοϊός είναι εδώ, δίπλα μας, καιροφυλαχτεί έτοιμος να στερήσει τη ζωή μας». Επισήμανε ακόμα ότι» Στόχος μας, ήταν, είναι και παραμένει η συνέχιση των δραστηριοτήτων μας βάζοντας τα απαραίτητα όρια σε αυτές». Σημείωσε τέλος ότι» ο Δήμος Φλώρινας έχει σε πλήρη ετοιμότητα το σύνολο του υπηρεσιακού του προσωπικού και τις δομές του, για την ενδεχόμενη έξαρση της πανδημίας και στην περιοχή του Δήμου μας.Τηρούμε τα μέτρα, μένουμε ασφαλείς, βγαίνουμε νικητές.Η ατομική ευθύνη αυτή την ώρα είναι απόδειξη κοινωνικής αλληλεγγύης».