Βατόπουλος: Τα μέτρα τελευταία ευκαιρία για αποφυγή πλήρους lockdown

Τα μέτρα είναι επαρκή εάν ωστόσο ο κόσμος δεν συνεργαστεί και δεν αποδειχθούν αποτελεσματικά το επόμενο βήμα είναι το πλήρες lockdown και η παράλυση της οικονομίας, είπε στο κεντρικό δελτίο της ΕΡΤ ο Άλκης Βατόπουλος Καθηγητής στο Μικροβιολογίας Τμήμα Πολιτικών Δημόσιας Υγείας.

Η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων το τελευταίο δεκαήμερο δείχνει τη μεγάλη διασπορά της νόσου κάτι που φέρνει και την αύξηση των βαριών περιστατικών που χρειάζεται ΜΕΘ. Αυτό είναι που μας ανησυχεί, είπε επαναλαμβάνοντας ότι η Covid είναι ένα βαρύ νόσημα του οποίου κανείς δεν θέλει την εμπειρία.

«Η συντριπτική πλειοψηφία δεν έχει αντισώματα και είμαστε ευάλωτοι. Εάν αρρωστήσει το 50% των Ελλήνων, και το 1% από αυτούς αρρωστήσει βαριά θα ήταν καταστροφικό» είπε.

«Στη μάχη οι στρατηγοί ορίζουν τη μάχη, αλλά και ο κάθε στρατιώτης πρέπει να προφυλάξει τον εαυτό του. Η πολιτεία οφείλει να πάρει μέτρα, αλλά και ο πολίτης δεν πρέπει να χρησιμοποιεί ως άλλοθι τη γνώμη του για τα μέτρα για να μην είναι προσεκτικός. Πολιτεία και πολίτες πρέπει να λειτουργούν συμπληρωματικά» είπε.