Δήμος Λαρισαίων: Ανοιχτός στη φιλοξενία ανήλικων προσφύγων από την Αρμενία

Στην έκδοση ψηφίσματος με τη διαφωνία της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για τον πόλεμο στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, προχώρησε ο δήμος Λαρισαίων, μέσω του οποίου καταδικάζει τον πόλεμο και τις παρεμβάσεις τρίτων χωρών, όπως της Τουρκίας. Παράλληλα ο δήμος Λαρισαίων, δηλώνει πρόθυμος να φιλοξενήσει ανήλικους Αρμένιους πρόσφυγες σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ.

Στο ψήφισμα του δήμου Λαρισαίων, αναφέρονται μεταξύ άλλων τα εξής:

«Καταδικάζουμε απερίφραστα οποιαδήποτε πράξη βίας, που χρησιμοποιείται ως τρόπος επίλυσης διαφορών μεταξύ των κρατών και των λαών. Αποδοκιμάζουμε απερίφραστα κάθε παρέμβαση τρίτης χώρας που υποδαυλίζει την ένταση στην περιοχή και καλούμε την Τουρκία να απέχει πλέον από κάθε ενέργεια ή δημόσια τοποθέτηση επίσημου κρατικού λειτουργού της, που κινείται προς τη λογική αυτή.

Δηλώνουμε τη βαθιά μας πεποίθηση πως η επίλυση κάθε κρίσης είναι δυνατή μόνον μέσα από το διάλογο, στη βάση των κανόνων του Διεθνούς δικαίου και τη χρήση ειρηνικών μέσων, κι όχι με την απειλή των όπλων.

Εκφράζουμε την προσήλωσή μας στο σεβασμό μας στα δικαιώματα όλων των λαών, που στηρίζονται στην εφαρμογή των κανόνων ντου Διεθνούς Δικαίου. Εφόσον προκύψει ανάγκη, επιθυμούμε τη συνεργασία με την πρεσβεία της Αρμενίας σε θέματα φιλοξενίας ανήλικων Αρμενίων προσφύγων, με τη χρηματοδότηση από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ».