Επιστολή Πομπέο: Η Ελλάδα πυλώνας σταθερότητας – Αποδοκιμάζονται οι ενέργειες της Τουρκίας

«Οι ΗΠΑ αποδοκιμάζουν τις συνεχιζόμενες τουρκικές έρευνες σε περιοχές, στις οποίες η Ελλάδα έχει δυνητική δικαιοδοσία», επισημαίνει ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Μάικ Πομπέο επαινώντας παράλληλα τη θέση της Ελλάδας, η οποία, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, επιθυμεί την επίλυση των διαφορών μέσω του διαλόγου και πάντα με βάση το Διεθνές Δίκαιο. Επισημαίνει παράλληλα ότι η χώρα μας συνεχίζει να παίρνει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την αποφυγή θερμού επεισοδίου.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, ο κ. Πομπέο, μερικές μόνο ημέρες μετά την αποστολή επιστολής του κ. Δένδια, στην οποία περιγράφονταν αναλυτικά οι τελευταίες παράνομες και προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας, απάντησε τονίζοντας ότι «η Ελλάδα αποτελεί πυλώνα της σταθερότητας στην περιοχή», επισημαίνοντας εκ νέου το άριστο επίπεδο των διμερών σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ.

«Αυτές οι μονομερείς ενέργειες το μόνο που πετυχαίνουν είναι την αύξηση της έντασης στην περιοχή», αναφέρει και τονίζει ότι «οι απειλές, οι προσπάθειες εκφοβισμού και εξαναγκασμού, καθώς και οι στρατιωτικές δραστηριότητες, δεν θα επιλύσουν την ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο».