Ηράκλειο: «Η αντιπολίτευση που κάνουμε είναι επιταχυντής των εξελίξεων», δήλωσε ο Ν. Παπάς

«Ένα γενικό κλείσιμο είναι οδυνηρό, όμως η πανδημία υπάρχει και σκοτώνει. Αλλά υπάρχει και ο κίνδυνος της ανέχειας», σημείωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και τομεάρχης Υποδομών, Νίκος Παπάς, σε συνέντευξη τύπου στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στο Ηράκλειο. 

Ο κ. Παπάς που πραγματοποιεί διήμερη περιοδεία σε Ηράκλειο και Ρέθυμνο, αναφερόμενος στα θέματα της οικονομίας σημείωσε: «Είμαστε σε μια περίοδο όπου οι αποτυχίες της κυβέρνησης γίνονται πολλαπλές στα ζητήματα που έχει να διαχειριστεί. Ο νέος πτωχευτικός κώδικας είναι ένα βάρβαρο και αντικοινωνικό σχέδιο» και εκτίμησε ότι «μπαίνουμε σε μια περίοδο όπου θα δούμε πολιτικές ανακατατάξεις και εξελίξεις».

«Η αντιπολίτευση που κάνουμε είναι επιταχυντής των εξελίξεων», σημείωσε ο κ. Παπάς και τόνισε: «Θα βρεθούμε δίπλα στο λαό και τα προβλήματα του, από την θέση μιας αντιπολίτευσης που έχει την πείρα της διακυβέρνησης και την ευθύνη του να προτείνει λύσεις. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει έναν διαρκή στόχο για τη συσπείρωση των προοδευτικών δυνάμεων».

Ο κ. Παππάς επισκέφθηκε το πρωί το εργοτάξιο κατασκευής του νέου αεροδρομίου στο Καστέλι και ενημερώθηκε για την πορεία των εργασιών, αναφέροντας: «Δυστυχώς χάθηκε ένας χρόνος χωρίς να υπάρχει λόγος. Ήταν όλα έτοιμα, η σύμβαση είχε υπογραφεί από τον Μάιο του 2019 και θα μπορούσε η εταιρεία εάν δεν υπήρχαν καθυστερήσεις από το Υπουργείο, να έχει ξεκινήσει αμέσως μετά τις εκλογές. Βλέπουμε το έργο να προχωρά με βάση το σχεδιασμό ο οποίος είχε ήδη αναπτυχθεί και υλοποιηθεί. Ελπίζουμε να πάνε τα πράγματα γρήγορα, να καλυφθεί ο χρόνος και να υλοποιηθεί το έργο, ακόμα και πιο σύντομα από το χρονοδιάγραμμα».

Ο Τομεάρχης Υποδομών του ΣΥΡΙΖΑ που συναντήθηκε με το δήμαρχο Μινώα Πεδιάδος, Μανώλη Φραγκάκη, εξέφρασε τις ανησυχίες του «σε σχέση πρώτον με την εκπροσώπηση του Δήμου στον Φορέα Διαχείρισης του αεροδρομίου και με την υλοποίηση έργων τα οποία θα διασφαλίσουν ότι ο μεγάλος φόρτος που φέρνει ένα καινούργιο αεροδρόμιο δεν θα είναι ένας φόρτος που θα καταπονήσει τις υποδομές του Δήμου με τέτοιο τρόπο που θα επηρεαστεί η ζωή των δημοτών επί τα χείρω».

Ο ΣΥΡΙΖΑ αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με τον κ. Παππάς, βρίσκεται «στη διαδικασία της επεξεργασίας και του προγράμματός μας, συνολικά».

Ο κ. Παπάς αύριο Τρίτη θα περιοδεύσει στο Νομό Ρεθύμνου.