Θεσσαλονίκη: Αλματώδης η αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού-Ασφυκτική η κατάσταση στα νοσοκομεία

O κορονοϊός εξαπλώνεται ταχύτατα στη Θεσσαλονίκη, με τα νοσοκομεία να έχουν ξεπεράσει τα όριά τους. Προκειμένου να αντέξει η δυναμικότητα του ΕΣΥ στην πόλη και, μπροστά στον φόβο κατάρρευσης του Εθνικού Συστήματος Υγείας, το αρμόδιο Υπουργείο εξετάζει το ενδεχόμενο να προστεθούν 63 νέες κλίνες Covid και συγκεκριμένα, 10 στο ΑΧΕΠΑ, 6 στο Παπανικολάου, 8 στον Άγιο Παύλο, 10 στο Γεώργιος Γεννηματάς, 4 στο 424 και 5 στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκιδικής. Και, ενώ υπάρχει εκτεταμένη διασπορά μεταξύ του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, οι νοσοκομειακοί γιατροί επιπλέον καταγγέλλουν ότι δεν διαθέτουν ούτε καν τις κατάλληλες μάσκες.

Στο ΑΧΕΠΑ αναστέλλονται όλες οι τακτικές λειτουργίες, ενώ, σε αρκετές περιπτώσεις, γίνεται διακομιδή των ασθενών που αντιμετωπίζουν επείγον χειρουργικό πρόβλημα, σε ιδιωτικές μονάδες. Στην κλινική COVID του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, έχουν γεμίσει τα 82 από τα 84 κρεβάτια. Το Παπανικολάου δεν δέχεται άλλο περιστατικά COVID, καθώς η αρμόδια κλινική έχει γεμίσει, όπως και η χειρουργική, όπου έχει γίνει επέκταση των κλινών των ασθενών με κορονοϊό.

Εντωμεταξύ, έντονο προβληματισμό προκαλεί η εκ νέου μόλυνση γιατρού του νοσοκομείου Παπανικολάου που είχε νοσήσει και πάλι τον Ιούλιο και είχε νοσηλευτεί. Την ίδια ώρα, κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ, πραγματοποιούν επικουρικά rapid test για να βοηθήσουν το υγειονομικό προσωπικό.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3 : ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΕΛΣΑ ΠΟΙΜΕΝΙΔΟΥ, ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΦΡΟΣΩ ΒΑΡΒΑΡΑ