Μαρτίνς: «Θα πρέπει να είμαστε πνευματικά δυνατοί, υπομονετικοί για να αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες του παιχνιδιού»

Πνευματικά έτοιμος θα πρέπει να εμφανιστεί ο Ολυμπιακός στο “Etihad” απέναντι στη Μάντσεστερ Σίτι στον αγώνα της Τρίτης (3/11) για την 3η αγωνιστική του 3ου ομίλου στο Champions League.

Αυτό επεσήμανε ο τεχνικός των «ερυθρόλευκων» Πέδρο Μαρτίνς στη συνέντευξη Τύπου όπου έκανε και αναφορά στην απουσία του Κώστα Φορτούνη από την αποστολή, τονίζοντας πως στην τελευταία εν Ελλάδι προπόνηση των «ερυθρολεύκων», είπε πως δεν μπορούσε να προπονηθεί.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Πορτογάλος τεχνικός:

-Ο Ολυμπιακός αγωνίζεται ξανά στην Αγγλία, όπως με Τότεναμ, Άρσεναλ, Γουλβς και τώρα με τη Μάντσεστερ Σίτι. Είναι προετοιμασμένος ο Ολυμπιακός για τον αγώνα; Είστε αισιόδοξος;

«Πραγματικά έχουμε αρχίσει να συνηθίζουμε. Με τη Γουλβς είχαμε μεγάλη ευκαιρία να κάνουμε κάτι καλό, ελπίζω να συνεχίσουμε αύριο αυτό που ξεκινήσαμε εκεί».

-Τι διαφορετικό περιμένετε από την ομάδα σας σε σχέση με την Πόρτο;

«Τα παιχνίδια είναι τελείως διαφορετικά. Η Σίτι είναι η πιο δυνατή ομάδα του ομίλου. Με την Πόρτο είχαμε ευκαιρίες, κατοχή και κόρνερ, αλλά δεν αποφύγαμε λάθη. Ξέρουμε τις δυσκολίες του αγώνα με τη Σίτι. Αύριο θα πρέπει να είμαστε πνευματικά δυνατοί, υπομονετικοί για να αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες του παιχνιδιού».

-Γιατί έμεινε εκτός ο Φορτούνης;

«Πριν από την προπόνηση μας είπε ότι δεν μπορούσε να προπονηθεί. Οπότε πήρα την απόφαση να τον αφήσω έξω από τη λίστα».

-Πώς θα προσεγγίσετε τον αγώνα με τη Σίτι;

«Η ταυτότητά μας δεν θα αλλάξει. Σίγουρα το ματς είναι δύσκολο, αλλά θα παίξουμε με αποφασιστικότητα και κουράγιο. Δεν θα αλλάξουμε φιλοσοφία».

Τους ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού εκπροσώπησε στη συνέντευξη Τύπου, ο Μαντί Καμαρά ο οποίος αναφέρθηκε αρχικά στο πως έζησε όλη αυτή την περιπέτεια με τον κορονοϊό: «Με τον ιό τις πρώτες δύο μέρες είχα κούραση, αλλά μετά ήμουν 100% καλά. Έκανα προπόνηση στο σπίτι τις επόμενες μέρες. Γύρισα, είμαι καλά και είμαι έτοιμος να βοηθήσω».

-Πέρυσι έκανες τις πρώτες σου συμμετοχές στο Champions League, φέτος πόσο διαφορετικό περιμένεις τον εαυτό σου και την ομάδα;

«Για εμένα το πιο σημαντικό και αυτό που με ενδιαφέρει είναι να φτάσει ο Ολυμπιακός όσο πιο μακριά γίνεται».

-Μπορεί ο Ολυμπιακός να κάνει το… θαύμα του απέναντι στη Μάντσεστερ Σίτι, όπως έκανε πέρυσι με την Άρσεναλ;

«Εμείς έχουμε έρθει για να σκεφτούμε τι θα κάνουμε με τη Σίτι. Αν πάρουμε τους τρεις βαθμούς, αυτό θα είναι τέλειο».

-Στα δύο πρώτα παιχνίδια ο Ολυμπιακός έδειξε ισάξιος κόντρα σε Μαρσέιγ και Πόρτο. Είναι ένα μεγάλο τεστ το ματς με τη Μάντσεστερ Σίτι ότι μπορεί να την κοντράρει;

«Το μόνο που έχω να πω είναι ότι ήρθαμε εδώ για να καταφέρουμε να πάρουμε βαθμούς. Όχι για να δείξουμε ποιοι είμαστε, αλλά για να πάρουμε βαθμούς».