Π.Ε. Σερρών: Πλήρες lockdown – Μόνο με SMS οι μετακινήσεις

Σε νέο καθεστώς εισέρχεται αύριο στις 6 το πρωί και για τις επόμενες 14 μέρες η Π.Ε. Σερρών. Πλήρες lockdown με κλείσιμο του λιανεμπορίου, αποστολή SMS για όλες τις μετακινήσεις, ενώ για το διάστημα από τις 9 το βράδυ μέχρι τις 5 το πρωί της επομένης ημέρας  θα επιτρέπονται οι μετακινήσεις μόνο για λόγους εργασίας και υγείας. Τόσο η Π.Ε. Σερρών, όσο και η Π.Ε. Θεσσαλονίκης μπαίνουν στη «γκρι ζώνη», σε ένα νέο, τρίτο επίπεδο στον χάρτη υγειονομικής ασφαλείας. Τα σχολεία όλων των βαθμίδων θα παραμείνουν ανοικτά, με όλα τα μέτρα προστασίας που ισχύουν από την έναρξη του σχολικού έτους

«Έκτακτο σχέδιο διάσωσης της οικονομίας»

Την ανάγκη εφαρμογής έκτακτου σχεδίου για τη διάσωση των τοπικών οικονομιών στις  Π.Ε. Θεσσαλονίκης και Σερρών κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

«Η Θεσσαλονίκη και οι Σέρρες επιστρέφουν δυστυχώς από αύριο σε lockdown. Εξέλιξη που μας πονά όλους, αλλά κρίθηκε αναγκαία από τους επιδημιολόγους για τη διαφύλαξη της υγείας όλων μας. Χρειάζεται άμεσα ένα Έκτακτο Σχέδιο Διάσωσης της οικονομίας μας για να βγούμε όρθιοι και από αυτή την κρίση.

Αποδείξαμε στο παρελθόν ότι ενωμένοι μπορούμε να ξεπεράσουμε κάθε δυσκολία. Ήρθε η στιγμή να το αποδείξουμε ξανά!Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας θα συνεχίσει σταθερά να βρίσκεται δίπλα στους συμπολίτες μας και τις τοπικές επιχειρήσεις μας, όπως ακριβώς κάναμε όλη την προηγούμενη περίοδο» υποστηρίζει χαρακτηριστικά.