Πολύ μεγαλύτερη είναι η διασπορά του κορονοϊού στη Δράμα από ό,τι δείχνουν τα στοιχεία του ΕΟΔΥ, σύμφωνα με τον χωρικό αντιπεριφειάρχη, Γιώργο Παπαδόπουλο.

Μιλώντας στην ΕΡΤ Καβάλας, ανέφερε ότι στα στοιχεία δεν συμπεριλαμβάνονται τα rapid test, τα οποία, επίσης, δίνουν κρούσματα με διασπορά σε όλη την Περιφερειακή Ενότητα της Δράμας.

«Είχαμε προβλέψει την κατάσταση γι΄ αυτό είχαμε οργανώσει συσκέψεις και είχαμε κάνει έκκληση στον πληθυσμό, κυρίως τους νέους, να τηρήσουν τα μέτρα προστασίας, κάτι που δεν έγινε», υποστήριξε ο κ. Παπαδόπουλος, αποδίδοντας την ραγδαία αύξηση κυρίως στις συρροές σε καταστήματα διασκέδασης που ξεκίνησαν τη λειτουργία τους.

Εκτίμησε ότι το επόμενο δεκαήμερο θα είναι δύσκολο για την περιοχή, και κάλεσε τους πολίτες να ελαχιστοποιήσουν τις μετακινήσεις τους στα απολύτως απαραίτητα για τις επόμενες δύο εβδομάδες, προκειμένου να σταματήσει η μετάδοση του ιού.

Στο μεταξύ, προγραμματίζεται μαζικός έλεγχος του πληθυσμού για κορονοϊό με 2.000 rapid test την Πέμπτη, από τις 10 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα, στην πλατεία Ελευθερίας της Δράμας.