Έκτακτο σχέδιο για την αντιμετώπιση του κορονοϊού εφαρμόζεται από την Κυριακή στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, το οποίο περιλαμβάνει χωροταξικές αλλαγές (συγχώνευση – συνλειτουργία Κλινικών), δημιουργώντας κλίνες ήπιας νοσηλείας επιβεβαιωμένων περιστατικών Covid-19, κλίνες Μονάδας Εντατικής Θεραπείας νοσηλείας επιβεβαιωμένων θετικών περιστατικών Covid-19 και κλίνες νοσηλείας ύποπτων περιστατικών Covid-19.

Με την εφαρμογή του παραπάνω σχεδίου οι κλίνες για περιστατικά Covid-19 διαμορφώνονται ως εξής:

Οι κλίνες ήπιας νοσηλείας επιβεβαιωμένων περιστατικών Covid-19, από οχτώ αυξάνονται σε 46.

Οι Κλίνες Μονάδας Εντατικής Θεραπείας νοσηλείας επιβεβαιωμένων περιστατικών Covid-19, από οχτώ αυξάνονται σε 12.

Οι κλίνες νοσηλείας ύποπτων περιστατικών Covid-19, από οχτώ αυξάνονται σε 16.

Ο διοικητής της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδας, Φώτης Σερέτης, συνεχάρη τη Διοίκηση, το Ιατρικό, Νοσηλευτικό, Διοικητικό και λοιπό προσωπικό για τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που καταβάλλουν για να αντιμετωπιστεί το νέο κύμα έξαρσης κρουσμάτων λοίμωξης Covid-19.

Τάσος Τσιαπλές, επικεφαλής της ΛΑ.Σ Θεσσαλίας: «Δήθεν νέες κλίνες – αφαιρούνται από τις κλινικές»

«Αυτές τις ώρες, που η υγεία του λαού δοκιμάζεται επικίνδυνα, η κυβέρνηση προσπαθεί να συγκαλύψει τις τεράστιες ευθύνες της για τις μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό και υποδομές στα δημόσια νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας και της Θεσσαλίας, εξαγγέλλοντας όπως – όπως μέσω της 5ης ΥΠΕ δήθεν νέες κλίνες για Covid, οι οποίες αφαιρούνται από τις υφιστάμενες και με το ίδιο λειψό προσωπικό, ταυτόχρονα με τη διακοπή του 8% διαφόρων χειρουργείων όπως ανακοίνωσε η κυβέρνηση», επισημαίνει ο Τάσος Τσιαπλές, επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Περιφερειακό Συμβούλιο Συμβούλιο Θεσσαλίας, ασκώντας δριμεία κριτική στους κυβερνητικούς χειρισμούς για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

«Ανακοινώνει 4 δήθεν νέες κλίνες ΜΕΘ στο ΓΝΛ, οι οποίες αφαιρούνται από τις υπάρχουσες λειψές γενικές κλίνες ΜΕΘ, που μετατρέπονται ώστε από εδώ και στο εξής να δέχονται μόνο περιστατικά Covid.  Ανακοινώνει 38 νέες δήθεν κλίνες ήπιας νοσηλείας επιβεβαιωμένων θετικών περιστατικών Covid, οι οποίες αφαιρούνται όμως από κλίνες διαφόρων κλινικών του ΓΝΛ που συρρικνώνονται και χωρίς βεβαίως την πρόσληψη νέου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.

Η κυβέρνηση να αφήσει τα επικίνδυνα παιχνίδια για την υγεία του λαού.  Εδώ και τώρα να επιτάξει νοσηλευτικά κρεβάτια, χειρουργεία, εργαστήρια, όλες τις ΜΕΘ του ιδιωτικού τομέα, μαζί με το προσωπικό τους και να τα θέσει σε πλήρη κρατικό έλεγχο στη μάχη κατά της πανδημίας», αναφέρει ο κ. Τσιαπλές.