Έκκληση στους πολίτες της Φλώρινας να τηρούν τα μέτρα για την αποφυγή περαιτέρω διασποράς του κορονοϊού στην περιοχή και τη διατήρηση της Φλώρινας στην Α’ ζώνη -στην οποία βρίκεται μέχρι σήμερα- απεύθυνε μέσα από συνέντευξή του στην ΕΡΤ Φλώρινας ο δήμαρχος Φλώρινας, Βασίλης Γιαννάκης, αναφερόμενος στην ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων στην περιοχή τις τελευταίες μέρες.

«Ο Δήμος Φλώρινας τηρεί όλα τα απαραίτητα μέτρα για την αποφυγή της διασποράς του κορονοϊού με συνεχόμενες απολυμάνσεις εσωτερικών και εξωτερικών χώρων», τόνισε ο κ. Γιαννάκης, «όμως θα πρέπει και οι ίδιοι οι πολίτες να τηρούν τα απαραίτητα μέτρα με την χρήση μάσκας, τις αποστάσεις και την αποφυγή του συγχρωτισμού έτσι ώστε να καταφέρουμε να κρατήσουμε την περιοχή μας στο χαμηλό επίπεδο της Α ζώνης».

Σημείωσε ακόμα ότι υπήρξε μεν κρούσμα σε υπηρεσία του Δήμου, αλλά αντιμετωπίστηκε σύμφωνα με τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ με τον κατ’ οίκον περιορισμό του εργαζόμενου και όλων των εργαζομένων που σε επαφή με αυτόν, ενώ υποβλήθηκαν και σε τεστ για τη νέα νόσο.

«Όσοι εργαζόμενοι βγήκαν αρνητικοί μετά από το τεστ επέστρεψαν στην εργασία τους», ανέφερε ακόμα ο κ. Γιαννάκης, «και οι υπηρεσίες του Δήμου λειτουργούν κανονικά με την τήρηση των απαραίτητων μέτρων».

«Κρούσματα θα υπάρχουν», υπογράμμισε τέλος, «όμως θα πρέπει να καταλάβουμε όλοι και κυρίως οι νέοι ότι η κατάσταση είναι σοβαρή και θα πρέπει όλοι να συμπεριφερόμαστε σαν να είμαστε φορείς του ιού για την προστασία όχι μόνο των αγαπημένων μας ανθρώπων, των ηλικιωμένων και των ευπαθών ομάδων αλλά και όλων των συμπολιτών μας».

Τέλος, ανέφερε ότι ο Δήμος θα φροντίσει να χρηματοδοτήσει τις σχολικές μονάδες για την αγορά αντισηπτικών και ειδών υγιεινής με στόχο την αποφυγή διασποράς του κορονοϊού στην εκπαιδευτική κοινότητα της περιοχής.

Προηγούμενο άρθροΟ Δήμος Λειψών παρουσιάζει τις ομορφιές του νησιού σε ένα μουσικό βίντεο κλιπ
Επόμενο άρθροΝέο τεστ από την Οξφόρδη ανιχνεύει τον κορονοϊό σε 5 λεπτά