Ώρα μηδέν για τη Δομή Φιλοξενίας Ηλικιωμένων Ιεράπετρας. Το μεσημέρι της Δευτέρας, έφτασε στο ΑΤ Ιεράπετρας εισαγγελική εντολή άμεσης εκτέλεσης για κλείσιμο των δύο κτιρίων που η δομή φιλοξενεί 58 ηλικιωμένους.

Στο Αστυνομικό τμήμα Ιεράπετρας  κλήθηκε να παρουσιαστεί αυτή την ώρα ο πρόεδρος του Συλλόγου Νίκος Μιαούλης,  στα πλαίσια της αυτόφωρης διαδικασίας. Το ζήτημα της ακαταλληλότητας και των δύο κτιρίων (αυτού της πρώην Εφορίας, και του μικρότερου κοντά στο 4ο Δημοτικό) που είχε κριθεί μετά από υγειονομικούς ελέγχους, δεν μπορεί να ξεπεραστεί. Πρωτοβουλία έχει αναλάβει ο Δήμος Ιεράπετρας προκειμένου να βρεθεί προσωρινή λύση για τη στέγαση των ηλικιωμένων που δεν μπορούν να φιλοξενηθούν είτε στις οικογένειες τους ή αλλού και αυτών που έχουν μετακινηθεί στη δομή, από τις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου Ιεράπετρας.

Χθες το βράδυ συνεδρίασε ο Σύλλογος Φίλων Τρίτης Ηλικίας, ο οποίος έχει την ευθύνη  των δύο κτηρίων, αναγνωρίζοντας το αδιέξοδο που έχει βρεθεί με κάποια απ’ τα μέλη να εκφράζουν την πρόθεση παραίτησης, και άλλους να εκφράζουν την άποψη  παραίτησης όλου του  ΔΣ

Σε κάθε περίπτωση η κατάσταση των δύο κτηρίων δεν είναι καλή ενώ στη μικρή δομή υπάρχει συνωστισμός  με αποτέλεσμα να μην διασφαλίζονται  υγειονομικές προϋποθέσεις για τη διαμονή των ηλικιωμένων εν μέσω πανδημίας.

 

Προηγούμενο άρθροΑλγόριθμος τεχνητής νοημοσύνης εντοπίζει τους θετικούς στον κορονοϊό «ακούγοντας» τον βήχα τους
Επόμενο άρθροΠ.Ε. Σερρών: Υποχρεωτική τηλεκπαίδευση στα Λύκεια