Κέρκυρα: Περισσότερο προσωπικό και επίδομα παραμεθορίου ζητούν οι λιμενικοί

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της νέας Ένωσης Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Βορείου Ιονίου, Ανθυπασπιστή Λ.Σ. Ευθύμιο Μπατσομύτη και τα μέλη του Δ.Σ. είχε ο Βουλευτής Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας, Στέφανος Γκίκας.

Ο Βουλευτής ενημερώθηκε για τους στόχους του νέου συνδικαλιστικού φορέα και τα ζητήματα που απασχολούν το προσωπικό του Λιμενικού Σώματος στην Κέρκυρα.

Συγκεκριμένα, συζητήθηκε η ανάγκη αύξησης των οργανικών θέσεων του Λιμενικού Σώματος στην Π.Ε. Κέρκυρας, προκειμένου να καλυφθούν οι επιχειρησιακές ανάγκες της Κέρκυρας, των Παξών και των Διαποντίων Νήσων.

Ετέθη επίσης το αίτημα των στελεχών του Λιμενικού Σώματος για την λήψη επιδόματος παραμεθορίου, ένα ζήτημα που απασχολεί εξίσου και τα στελέχη των υπολοίπων Σωμάτων Ασφαλείας. 

Τέλος, οι εκπρόσωποι της Ένωσης συζήτησαν με τον Βουλευτή την ανάγκη ίδρυσης Λιμενικού Σταθμού στην Βόρεια Κέρκυρα και αναβάθμισης σε Λιμενικό Σταθμό του Λιμενικού Τμήματος Παλαιοκαστρίτσας. 

Ο Στέφανος Γκίκας ευχαρίστησε τον Πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ. της Ένωσης Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Βορείου Ιονίου για την αναλυτική ενημέρωση και δήλωσε ότι οτιδήποτε ενδυναμώνει την λειτουργία Οργανισμών του Δημοσίου στην Κέρκυρα τον βρίσκει σύμφωνο και αρωγό. Ως εκ τούτου δεσμεύθηκε να μεταφέρει και να προωθήσει τα αιτήματα των στελεχών του Λιμενικού Σώματος στα αρμόδια Υπουργεία.