Πώς θα γίνονται τα μαζικά τεστ στο Λίβερπουλ – Και ο στρατός στη «μάχη» κατά του κορονοϊού

Το πράσινο φως πήρε η πρώτη μαζική εφαρμογή τεστ COVID19 στο Ηνωμένο βασίλειο. Η δοκιμή θα γίνει στο Λίβερπουλ και θα αρχίσει στο τέλος αυτής της εβδομάδας.  Ο στρατός θα συνδράμει στην διάθεση των τεστ. Το Λίβερπουλ έχει τον υψηλότερο αριθμό θανάτων στη χώρα.   

Όλες οι τοπικές μονάδες εντατικής νοσηλείας πιέζονται ασφυκτικά αλλά σύμφωνα με τον ανταποκριτή του BBC στην περιοχή ο κόσμος εκφράζει ανησυχία για την αποτελεσματικότητα του εγχειρήματος. Η ανησυχία επικεντρώνεται στην αξιοπιστία των τεστ και την αλλαγή συμπεριφοράς στην περίπτωση αρνητικού αποτελέσματος.  

Το εμβόλιο θα είναι διαθέσιμο για όλους ανεξαρτήτως εάν έχουν συμπτώματα και θα παρέχεται σε επίπεδο εθελοντισμού. Όποιος το λάβει θα παρακολουθείται κατόπιν κάθε δυο εβδομάδες με τεστ. 

Η μαζική εφαρμογή τεστ ξεκίνησε πριν από λίγες μέρες δοκιμαστικά στο Ρέντκαρ μια πόλη 36 χιλιάδων κατοίκων. Το Λίβερπουλ έχει λίγο κάτω από μισό εκατομμύριο κατοίκους. Σκοπός της κυβέρνησης σύμφωνα με ανακοίνωση του Βρετανού πρωθυπουργού τον Σεπτέμβριο είναι η τακτική εφαρμογή τεστ για όλους ώστε να απελευθερωθεί η οικονομία όπου είναι δυνατόν.