«Τηρούμε αυστηρά τα μέτρα, φοράμε μάσκα σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους και προστατεύουμε τους ευαίσθητους», τονίζει στην ΕΡΤ Καβάλας η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας, Αναστασία Αντωνίου.

Με αφορμή την αύξηση των κρουσμάτων, σε κοινή τους ανακοίνωση οι πέντε Ιατρικοί Σύλλογοι της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ζητούν να ενδυναμώσει η κυβέρνηση άμεσα τα νοσοκομεία με προσωπικό ώστε να μην αναστέλλεται η τακτική λειτουργία τους, επισημαίνουν την ανάγκη αναβάθμισης της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας για την αποσυμφόρηση των νοσοκομείων, ζητούν περισσότερα και στοχευμένα τεστ, επάρκεια υλικών, πλαίσιο ένταξης των ιδιωτών γιατρών στην μάχη της πανδημίας.

Με την ίδια ανακοίνωση, μεταξύ άλλων, καλούν τους πολίτες να τηρούν απαρέγκλιτα τα μέτρα ατομικής προστασίας, να ενημερώνουν για την ύποπτη συμπτωματολογία των γιατρών τους και να μη στιγματίζουν τους ασθενείς που πάσχουν από λοίμωξη Κορωνοϊού (COVID–19).

Από τους ασθενείς ζητούν να τηρούν την καραντίνα και από τους γιατρούς τέλος, ζητούν να είναι υποδειγματικοί στη συμπεριφορά τους όσον αφορά την τήρηση των μέτρων προστασίας.