Οι «πράσινες ιστορίες» έρχονται στην ΕΡΤ3. Πρόκειται για μία πολύ ενδιαφέρουσα σειρά περιβαλλοντικού περιεχομένου που κάνει αναδρομή στις προηγούμενες δεκαετίες, σε σχέση με το περιβάλλον.

Τα γυρίσματα της σειράς που έγιναν σε διάφορες περιοχές, ξεκίνησαν στις αρχές Αυγούστου. Κάθε επεισόδιο θα περιλαμβάνει περίπου δύο με τρεις ιστορίες, μικρής διάρκειας, μέσα από τις οποίες θα προβάλλονται οι πρωτοβουλίες των ανθρώπων και των οργανώσεων που έχουν τη μορφή της προσφοράς, δυνάμενες να επηρεάσουν και να ευαισθητοποιήσουν όλη την κοινωνία.

Αυτή τη στιγμή πραγματοποιούνται γυρίσματα στις Πρέσπες και συγκεκριμένα στην περιοχή του Άγιου Γερμανού, με το ενδιαφέρον να στρέφεται κυρίως γύρω από τα τοπία της γραφικής αυτής περιοχής. Σύμφωνα με τον σκηνοθέτη της σειράς, κ. Βαγγέλη Ευθυμίου, ο οποίος μίλησε στην εκπομπή «Κάθε Μέρα Ελλάδα» της ΕΡΤ3, θα υπάρξει και ένα δεύτερο θέμα που θα αφορά σε ένα διαχειριστικό εργαλείο, το οποίο κατασκεύασε η Εταιρεία Προστασίας των Πρεσπών. Πρόκειται  για το θυρόφραγμα, ανάμεσα στις δύο λίμνες, που θα συμβάλλει στον έλεγχο των νερών της Μικρής Πρέσπας, κατά την εαρινή περίοδο.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3