Έχασε το πρωί τη μάχη με τον κορονοϊό 87χρονος με υποκείμενα νοσήματα που εδώ και 15 ημέρες νοσηλευόταν διασωληνωμένος στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών στο Ρίο.

Στο μεταξύ, άλλα τέσσερα περιστατικά Covid-19 διακομίστηκαν σήμερα στο νοσοκομείο από την ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Ελλάδας.

Ενώ ο αριθμός των κρουσμάτων ανεβαίνει, ο Ιατρικός Σύλλογος Πατρών ανησυχεί για τη μεγάλη πίεση που αναμένεται να δεχτεί το σύστημα υγείας στην περιοχή, και ζητά από την 6η ΥΠΕ την έναρξη της λειτουργίας του Νοσημάτων Θώρακος ως νοσοκομείου για περιστατικά Covid.

Επίσης, ο Ιατρικός Σύλλογος ζητά να σταματήσουν τα δευτεροβάθμια νοσοκομεία να διενεργούν rapid test και η διαχείρισή τους να γίνεται από την κρατική πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας.

Τέλος, ο Ιατρικός Σύλλογος αποφάσισε να ζητήσει από τον δήμαρχο Πατρέων να προχωρήσει άμεσα στην εφαρμογή μοριακής ανάλυσης στα λύματα της πόλης, καθώς αυτό αποτελεί χρήσιμο επιστημονικό εργαλείο για την ανίχνευση του ιικού φορτίου και την εκτίμηση της διασποράς του ιού στην κοινότητα.