Στις 5, 6 και 7 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά το 7ο Παγκρήτιο Διεπιστημονικό Συνέδριο στη νόσο Αλτσχάιμερ και το 3ο Πανελλήνιο στην Ενεργό και Υγιή Γήρανση, από την Εταιρεία Αλτσχάιμερ Ηρακλείου «Αλληλεγγύη», με την αιγίδα της Περιφέρειας Κρήτης.

Το συνέδριο πραγματοποιείται στον απόηχο του παγκόσμιου μήνα Αλτσχάιμερ και με το μήνυμα: «Ας μιλήσουμε για την άνοια – Κανείς να μη νιώθει μόνος», ακόμη και με την παρουσία της covid-19 που άλλαξε τη ζωή μας, τις συνήθειες και τις κοινωνικές επαφές μας.

Το περιεχόμενό του συνεδρίου είναι πολυθεματικό και επίκαιρο. Πολλοί ομιλητές θα αναπτύξουν τις εισηγήσεις τους δίνοντας έμφαση  στην πανδημία της covid-19, πώς αντέδρασαν οι διάφοροι υγειονομικοί φορείς και κοινωνικές υπηρεσίες στην παγκόσμια αυτή πρόκληση, καθώς και άλλα πολύ ενδιαφέροντα θέματα που αφορούν νεώτερα στη διάγνωση και θεραπευτική της άνοιας, την ευπάθεια και τα ψυχιατρικά σύνδρομα των ηλικιωμένων, το δικαίωμα τους για συμμετοχή σε πολιτικές αποφάσεις που αφορούν την υγεία τους, τη θέση της τεχνολογίας στο πλευρό της υγιούς και ενεργού γήρανσης και τα προγράμματα που υλοποιεί η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ Ηρακλείου Εταιρεία.

H σύνδεση κάθε ενδιαφερόμενου είναι απλή πατώντας το σχετικό link.

Η παρακολούθηση των εργασιών του συνεδρίου είναι δωρεάν, θα ξεκινούν στις 4 το απόγευμα και θα ολοκληρώνονται στις 9 το βράδυ.