Αρχική Ελλάδα Στο νοσοκομείο «Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης ο Α. Τσίπρας

Στο νοσοκομείο «Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης ο Α. Τσίπρας

1

Το νοσοκομείο «Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης επισκέφθηκε νωρίτερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. O  κ. Τσίπρας συναντήθηκε με τη διοίκηση του νοσοκομείου και με το Σωματείο Εργαζομένων.

Η Πρόεδρος του Σωματείου, κ. Ελένη Σιώτου, περιέγραψε στον επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης την οριακή κατάσταση, στην οποία βρίσκεται το νοσοκομείο. Οι απλές κλίνες και οι κλίνες covid 19 έχουν όλες γεμίσει, ενώ τα κρούσματα στο προσωπικό ξεπερνούν τα 60. Βασικό πρόβλημα του νοσοκομείου αποτελεί η μετατροπή πολλών κλινικών σε κλινικές covid.

Ο κ. Τσίπρας στάθηκε ιδιαίτερα στον κίνδυνο τα νοσοκομεία να μετατραπούν σε νοσοκομεία μίας μόνο νόσου. Ιδιαίτερα σημαντικό πρόβλημα δημιουργεί επίσης η απόφαση αναβολής του 80% των χειρουργείων,  με αποτέλεσμα να γίνεται «διαλογή» ασθενών.

«Με ανησυχεί ιδιαίτερα η αύξηση των βαριών περιστατικών. Ελπίζω να μη συνεχιστεί, γιατί αλλιώς δεν θα μπορέσουμε να αποφύγουμε την διακομιδή στην υπόλοιπη Ελλάδα, όπως στην Αθήνα, και μετά;» επεσήμανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Αυτή την ώρα, ο κ. Τσίπρας συμμετέχει σε σύσκεψη με εκπροσώπους φορέων του λιανεμπορίου, εστίασης και ξενοδόχων και στις 4 μ.μ. σε σύσκεψη με φορείς και προσωπικότητες για το Μετρό της Θεσσαλονίκης και τα αρχαία της Βενιζέλου.

Στόχος της επίσκεψης του Α. Τσίπρα, είναι να ενημερωθεί από κοντά για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα δημόσια νοσοκομεία της πόλης, στη μάχη με τον κορονοϊό , ενώ στο επίκεντρο των επαφών του βρίσκονται και οι οικονομικές επιπτώσεις που θα έχει η δεύτερη καραντίνα στη Θεσσαλονίκη.