Τα αυξημένα κρούσματα στην Π.Ε. Φλώρινας αποτέλεσαν αντικείμενο σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο Γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Φλώρινας, προκειμένου να αξιολογηθεί η παρούσα κατάσταση και να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα για τον περιορισμό της διάδοσης της πανδημίας.

Στο τραπέζι κατατέθηκαν προτάσεις που αφορούσαν την εντατικοποίηση των ελέγχων εφαρμογής των μέτρων ασφαλείας από πολίτες και επαγγελματίες, την επαρκή στελέχωση του Γ.Ν. Φλώρινας «Ελένη Θ. Δημητρίου», τη διαμόρφωση εγκαταστάσεων υγειονομικού χαρακτήρα, για τη περίθαλψη των ασθενών από κορονοϊό, σε περίπτωση που το σύστημα υγείας υποστεί κορεσμό, την εκτεταμένη χρήση ψηφιακής τεχνολογίας, την ενεργοποίηση ανθρώπινου δυναμικού, την αξιοποίηση υλικοτεχνικών μέσων και την ενημέρωση των πολιτών δια των τοπικών Μ.Μ.Ε.

Όπως ανέφεραν οι φορείς «η πρόληψη και ο σωστός συντονισμός αποτελούν τα καλύτερα συστατικά, για την αποτελεσματική αντιμετώπιση κάθε πιθανού προβλήματος, που μπορεί να προκύψει κατά τη διάρκεια του λεγόμενου δεύτερου κύματος της πανδημίας του κορονοϊού στην Π.Ε. Φλώρινας».