Ιωάννινα: Θετικά «σήματα» κορονοϊού στο 40% των σημείων δειγματοληψίας στα λύματα

Ολοκληρώθηκαν χθες οι αναλύσεις της έβδομης και όγδοης σειράς δειγμάτων ακαθάρτων υδάτων στο λεκανοπέδιο Ιωαννίνων.

Τα αποτελέσματα των αναλύσεων της έβδομης σειράς έδειξαν θετικό σήμα στην περιοχή του Κατσικά, το οποίο δεν επανεντοπίστηκε στις αναλύσεις της όγδοης σειράς δειγμάτων.

Η όγδοη ανάλυση έδειξε θετικά σήματα στο 40% των σημείων δειγματοληψίας. Συγκεκριμένα, θετικό σήμα ανιχνεύτηκε στη Βιομηχανική Περιοχή, στη δομή προσφύγων της Αγίας Ελένης, και στο σημείο απορροής στη συμβολή των οδών Νικοπόλεως και Παπαναστασίου. Επίσης, ανιχνεύτηκε θετικό σήμα στην περιοχή των Σεισμοπλήκτων (όπου απορρέει και το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο) και στην είσοδο των εγκαταστάσεων του Βιολογικού Καθαρισμού (σε μεγαλύτερη εγγύτητα με την Βιομηχανική Περιοχή και τη δομή προσφύγων της Αγίας Ελένης).

Λόγω της καθημερινής εμφάνισης μεγάλου αριθμού κρουσμάτων κορονοϊού, τα Εργαστήρια Υγιεινής και Επιδημιολογίας και Μικροβιολογίας του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, σε συνεργασία με τη ΔΕΥΑΙ, έχουν αυξήσει τη συχνότητα των ελέγχων στα ακάθαρτα ύδατα της πόλης -η οποία πλέον διεξάγεται σε εβδομαδιαία βάση.