Καβάλα: Επιστολή αντιπεριφερειάρχη για ενίσχυση των αμπελοκαλλιεργητών

Να διασφαλιστεί η προστασία και η συνέχιση της καλλιέργειας ενός από τα πιο εξαγώγιμα εθνικά μας προϊόντα, του επιτραπέζιου σταφυλιού, σε μία από τις τρεις μεγαλύτερες ζώνες παραγωγής του, στην Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας ζητά με επιστολή του από τον Υπουργό Αγροτικής Οικονομίας και Ανάπτυξης, ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, Κώστας Αντωνιάδης. Ακόμη ζητά να εξετάσει τη δυνατότητα χορήγησης οικονομικής ενίσχυσης στους παραγωγούς σταφυλιών είτε μέσω του προγράμματος De minimis είτε από οποιοδήποτε άλλο πρόγραμμα είναι αυτή εφικτή.

«Η Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας είναι από τις κυριότερες σε παραγωγή σταφυλιών. Καλλιεργούνται 30.000 στρέμματα, εξ αυτών τα 22.000 για επιτραπέζια και τα υπόλοιπα για οινοποιήσιμα σταφύλια. Παράγονται 50.000 τόνοι επιτραπέζιων σταφυλιών τω 80% των οποίων εξάγονται» ανέφερε στην ΕΡΤ Καβάλας ο κ. Αντωνιάδης προσθέτοντας ότι καιρικά φαινόμενα και πανδημία έχει μειώσει δραματικά τα έσοδα των παραγωγών ενώ οι υποχρεώσεις τους διαρκώς αυξάνονται.

Στην επιστολή του προς τον Υπουργό, ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας τονίζει ότι η μείωση στο εισόδημα των αμπελοκαλλιεργητών για το 2020 πλησιάζει, και σε πολλές περιπτώσεις, υπερβαίνει κατά πολύ το 50%, προκαλώντας τους οικονομική απόγνωση.