Σάμος: Κοντέινερς για προσωρινή στέγαση σεισμοπλήκτων και σχολείων

Κοντέινερς για την προσωρινή στέγαση των κατοίκων της Σάμου μετά το μεγάλο σεισμό, παραχωρούνται από το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου.

Συγκεκριμένα η μεταφορά κοντέινερ από την δομή της Ζερβού για την προσωρινή στέγαση των κατοίκων της Σάμου που έχουν μείνει άστεγοι μετά τον μεγάλο σεισμό θα πραγματοποιηθεί με απόφαση του υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότη Μηταράκη, και υπό τον συντονισμό του γενικού γραμματέα Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο Μάνου Λογοθέτη.

Τα κοντέινερ θα μεταφερθούν για να στεγαστούν οι κάτοικοι του νησιού που δε μπορούν να επιστρέψουν στα σπίτια τους μετά την καταγραφή των ζημιών.

Εξάλλου, λίγες ώρες μετά τον καταστροφικό σεισμό, οι υπηρεσίες του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου μετέφεραν 20 σκηνές, 500 υπνόσακους, 1.000 κουβέρτες και 265 κρεβάτια εκστρατείας στους κατοίκους της Σάμου που αναγκάστηκαν να περάσουν έξω το πρώτο βράδυ μετά το “χτύπημα του Εγκέλαδου”, ενώ σε συνεννόηση με το υπουργείο, 100 σκηνές έστειλε στη Σάμο και η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ.

Οι εκατοντάδες οικογένειες που δεν έχουν στέγη να μείνουν, καθώς τα σπίτια τους έχουν κριθεί ακατάλληλα, διανυκτέρευαν μέχρι τώρα σε σπίτια συγγενών, σκηνές, ακόμη και στα αυτοκίνητά τους.

Επίσης 11 από τα 44 δημοτικά σχολεία στη Σάμο είναι κλειστά, και απ` ότι φαίνεται δεν θα μπορέσουν να λειτουργήσουν για μεγάλο χρονικό διάστημα. Περιμένουν στο νησί κοντέινερς που θα στεγάσουν τους μαθητές.

Ρεπορτάζ: Χάρης Ζαβουδάκης

Πηγές: ΕΡΤ