Στη Βουλή των Αντιπροσώπων εξελέγη ο πρώην γιατρός του Τραμπ

Ο πρώην γιατρός του Λευκού Οίκου Ρόνι Τζάκσον, ο οποίος έχει αναλάβει το περιστατικό του Ντόναλντ Τραμπ όταν νόσησε από κορονοϊό, αναμένεται να κερδίσει μια έδρα στη Βουλή των Αντιπροσώπων, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του CNN και του MSNBC.

Ο πρώην στρατιωτικός γιατρός, που έχει τον βαθμό του ναυάρχου, είχε θέσει υποψηφιότητα στο Τέξας για την έδρα την οποία άφησε κενή ένας Ρεπουμπλικάνος βουλευτής που πήρε σύνταξη.

Δηλώνοντας ότι είναι «τιμή του» που εξελέγη, ο δρ Τζάκσον έγραψε στο Twitter: «Δεν θα υποκύψω ποτέ στις ομάδες των προοδευτικών και θα είμαι ο συντηρητικός ηγέτης που αξίζετε».

Ο ναύαρχος Ρόνι Τζάκσον ήταν γιατρός του Λευκού Οίκου και όταν προέδρευε ο Μπαράκ Ομπάμα. Τον βαρύνουν κατηγορίες λόγω των προβλημάτων που αντιμετώπιζε με το αλκοόλ αλλά και των καταγγελιών εις βάρος του για υπερβολική συνταγογράφηση φαρμάκων στον στρατό. Στον Λευκό Οίκο τον είχαν κατηγορήσει για κακή επαγγελματική συμπεριφορά.

Γνωστός και ως «candy man» (ο άνθρωπος με τις καραμέλες), λόγω της τάσης του να συνταγογραφεί φάρμακα, είχε προκαλέσει αίσθηση με τις ασυνήθιστα λεπτομερείς συνεντεύξεις Τύπου που παραχωρούσε για την κατάσταση της υγείας του Τραμπ, στη διάρκεια των οποίων ξεπερνούσε το αυστηρά ιατρικό πλαίσιο.

Έχει εξάρει «τα εκπληκτικά γονίδια» του Ρεπουμπλικάνου προέδρου και έχει εκτιμήσει ότι ο Τραμπ θα είναι σε θέση να ασκεί τα καθήκοντά του «μέχρι το τέλος της θητείας του και ακόμη μέχρι το τέλος μιας δεύτερης θητείας, αν επανεκλεγεί».

Ο Τραμπ ήθελε να του δώσει προαγωγή και να αναλάβει την υπηρεσία βετεράνων, όμως ο Τζάκσον αρνήθηκε τη θέση μετά τις επικρίσεις που δέχθηκε.