Έρχεται το 23ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους

Το 23ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους θα πραγματοποιηθεί από τις 28 Νοεμβρίου ως τις 5 Δεκεμβρίου 2020 διαδικτυακά και δωρεάν σε όλη την Ελλάδα. Στο πρόγραμμά του θα περιλαμβάνονται και φυσικές προβολές, σε επιλεγμένα σχολεία του Νομού Ηλείας.

Σήμα κατατεθέν του Φεστιβάλ Ολυμπίας από την ίδρυσή του το 1997 είναι η ανθρώπινη, φιλική και οικογενειακή ατμόσφαιρα της κοινότητας που σχηματίζεται κάθε χρόνο επ’ ευκαιρία της διοργάνωσής του στον Πύργο, την Αμαλιάδα και τους μικρότερους πόλους του. Φέτος όμως, λαμβάνοντας υπόψη τις συνθήκες που διαμορφώνει η πανδημία του κορονοϊού και τους περιορισμούς στις συναθροίσεις κοινού λόγω των μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας, οι υπεύθυνοι για την πραγματοποίηση του θεσμού αποφάσισαν, με τη σύμφωνη γνώμη των συνδιοργανωτών φορέων του Φεστιβάλ -του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και του Νεανικού Πλάνου– να μην υποδεχθούν καλεσμένους από την Ελλάδα και το εξωτερικό και να μην ανοίξουν τις αίθουσες για το ευρύ κοινό.

Ωστόσο, προγραμματίζοντας μια σειρά φυσικών κινηματογραφικών προβολών σε χώρους όπου κατεξοχήν βρίσκεται το κοινό του Φεστιβάλ, σε επιλεγμένα σχολεία του νομού Ηλείας, οι υπεύθυνοι υλοποίησης του θεσμού δημιουργούν μικρές κινηματογραφικές «κυψέλες», με αυστηρή τήρηση των πρωτοκόλλων ασφαλείας, όπως αυτά ισχύουν για τους χώρους εκπαίδευσης, προκειμένου να δώσουν τη χαρά στα παιδιά να παρακολουθήσουν ζωντανά τις ταινίες που θα επιλεγούν.

Για το υπόλοιπο κοινό, το 23ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους