Στ. Πέτσας: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει αποδείξει ότι σέβεται απόλυτα το Κοινοβούλιο

Με ανακοίνωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας απαντά στην ανάρτηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην οποία κατηγορεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι βάζει φίμωτρο στις κοινοβουλευτικές διαδικασίες καθώς ακυρώνει την αυριανή συζήτηση  επίκαιρης ερώτησής του στη Βουλή που αφορά στις «βαρύτατες κυβερνητικές ευθύνες για την αναζωπύρωση της πανδημίας».

Ο κ. Πέτσας αναφέρει ότι «ο πρωθυπουργός, όπως είχε ήδη ανακοινωθεί από τη Δευτέρα, επρόκειτο την Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2020, να απαντήσει σε επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αλλά λόγω των εξελίξεων των ημερών που μεσολάβησαν, η «επίκαιρη» ερώτηση κατέστη εκ των πραγμάτων ανεπίκαιρη, καθώς ο Πρωθυπουργός ανακοίνωσε σήμερα σημαντικές πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση της πανδημίας, που υπερβαίνουν το περιεχόμενο της ερώτησης του κ. Τσίπρα».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει αποδείξει ότι σέβεται απόλυτα το Κοινοβούλιο συμπληρώνει ο κ. Πέτσας κάνοντας γνωστό ότι την Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2020 ο κ. Μητσοτάκης για ενημέρωση της Βουλής θα προβεί σε ανακοινώσεις για την επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα και τα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας του κορονοϊού. «Όλοι οι αρχηγοί των κομμάτων της αντιπολίτευσης θα έχουν την ευκαιρία και τον χρόνο να τοποθετηθούν’ τονίζει.

Αναλυτικά ολόκληρη η ανακοίνωση του κ. Πέτσα

Ο Πρωθυπουργός, όπως είχε ήδη ανακοινωθεί από τη Δευτέρα, επρόκειτο την Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2020, να απαντήσει σε Επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσε ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Λόγω των εξελίξεων των ημερών που μεσολάβησαν, η «επίκαιρη» ερώτηση κατέστη εκ των πραγμάτων ανεπίκαιρη, καθώς ο Πρωθυπουργός ανακοίνωσε σήμερα σημαντικές πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση της πανδημίας, που υπερβαίνουν το περιεχόμενο της ερώτησης του κ. Τσίπρα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει αποδείξει ότι σέβεται απόλυτα το Κοινοβούλιο. Για αυτό την Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2020, για την έγκαιρη και υπεύθυνη ενημέρωση της Βουλής θα προβεί σε ανακοινώσεις για την επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα και τα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας του κορονοϊού, σύμφωνα με το άρθρο 142Α του Κανονισμού της Βουλής. Όλοι οι αρχηγοί των κομμάτων της αντιπολίτευσης θα έχουν την ευκαιρία και τον χρόνο να τοποθετηθούν.

Για όσους όψιμα κόπτονται για την ενημέρωση της Βουλής, τους υπενθυμίζουμε ότι ο κ. Τσίπρας επί 4 χρόνια στην ΙΖ’ Κοινοβουλευτική Περίοδο, απήντησε συνολικά σε 10 επίκαιρες ερωτήσεις στη Βουλή. Ενώ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σε μόλις 15 μήνες, απήντησε στο πλαίσιο της «Ώρας του Πρωθυπουργού» σε 6 επίκαιρες ερωτήσεις [2 ΣΥΡΙΖΑ/3 Κίνημα Αλλαγής/1 ΜέΡΑ25]. Επιπλέον, στις 7 Σεπτεμβρίου 2020 πραγματοποιήθηκε προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση κατόπιν αιτήματος της Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, ενώ πραγματοποιήθηκαν και δύο συνεδριάσεις σύμφωνα με την ειδική διαδικασία του άρθρου 142Α, της ενημέρωσης δηλαδή της Βουλής από τον Πρωθυπουργό σε σχέση με θέματα επικαιρότητας.

Υ.Γ. Το αντιπολιτευτικό άγχος οδηγεί τον κ. Τσίπρα στη φαιδρότητα. Πώς αλλιώς να χαρακτηρίσει κανείς το γεγονός ότι εμφανίζει ως κυβερνητική «μονοφωνία» και «προπαγάνδα» τις ερωτήσεις που υπέβαλλαν στη σημερινή συνέντευξη τύπου στον Πρωθυπουργό τα ΜΜΕ μεταξύ των οποίων η «Αυγή» και η «Εφημερίδα των Συντακτών»;