Φυσικό αέριο: Επιδότηση έως 65% για αντικατάσταση συστημάτων θέρμανσης πετρελαίου

Τη δυνατότητα να αντικαταστήσουν τα συστήματα θέρμανσης πετρελαίου με συστήματα φυσικού αερίου με έκπτωση έως και 65% έχουν νοικοκυριά σε 22 δήμους της Αττικής.

Την υλοποίηση της δράσης αναλαμβάνει η Εταιρεία Διανομής Αερίου Αττικής και η επιχορήγηση του προγράμματος γίνεται μέσω ΕΣΠΑ.

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα με συνολικό προϋπολογισμό ύψους 4,7 εκατ. ευρώ, από το οποίο θα ωφεληθούν ιδιοκτήτες κύριας κατοικίας που πληρούν συγκεκριμένα εισοδηματικά κριτήρια, σε δήμους της Αττικής, με σχετικά περιορισμένη διείσδυση και χρήση φυσικού αερίου.

Το ποσοστό επιχορήγησης ανέρχεται σε 65% για ωφελούμενους με ατομικό εισόδημα επιβολής εισφοράς αλληλεγγύης έως 20.000 ευρώ και οικογενειακό έως 30.000 ευρώ, ενώ στο 100% φτάνει η επιχορήγηση για τους δικαιούχους κοινωνικού εισοδήματος αλληλεγγύης.

Ο ανώτατος συνολικός προϋπολογισμός ανά κατοικία, διαμορφώνεται ανάλογα με την κατηγορία εγκατεστημένης ισχύος του νέου συστήματος θέρμανσης και θα κυμανθεί από 4.000 έως και 21.500 ευρώ.

Κριτήρια για συμμετοχή στο πρόγραμμα:

Δικαίωμα συμμετοχής στη δράση έχουν τα φυσικά πρόσωπα που πληρούν τα εξής κριτήρια:

  • Να έχουν δικαίωμα κυριότητας (πλήρους ή ψιλής) ή επικαρπίας σε επιλέξιμη κατοικία.
  • Να μην έχουν συνάψει (τα ίδια ή συγκύριοι) σύμβαση σύνδεσης φυσικού αερίου με την ΕΔΑ Αττικής, για την κατοικία που αιτούνται επιχορήγηση, μέχρι τις 08 Οκτωβρίου 2020 (δηλαδή να μην υπάρχει σε ισχύ σύμβαση σύνδεσης στις 07/10/2020).
  • Να πληρούν τα προαναφερθέντα εισοδηματικά κριτήρια.

Περισσότερες πληροφορίες για την ένταξη στο πρόγραμμα δίνονται στο site της Εταιρείας «Εταιρεία Διανομής Αερίου Αττικής» και στα τηλέφωνα 213-0882000 και 11322.

Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων λήγει στις 28 Μαΐου 2021.