Κέρκυρα: Συνάντηση Γκίκα με την ηγεσία της πυροσβεστικής

Συνάντηση με τον Περιφερειακό Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ιονίων Νήσων, Αρχιπύραρχο Ιωάννη Πανόπουλο και τον Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Π.Ε. Κερκύρας, Πύραρχο Νικόλαο Κολοβό είχε σήμερα ο Βουλευτής Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας, Στέφανος Γκίκας. Σκοπός της συνάντησης ήταν η ενημέρωση του Βουλευτή για τα αποτελέσματα της αντιπυρικής περιόδου στην Π.Ε. Κέρκυρας. Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν, την φετινή αντιπυρική περίοδο σημειώθηκαν 40% λιγότερες πυρκαγιές, ενώ οι καμένες εκτάσεις ήταν λιγότερες κατά 37% σε σχέση με την περσινή περίοδο. Συνεπώς, όπως επισημάνθηκε,»πρόκειται για μία από τις καλύτερες αντιπυρικές περιόδους των τελευταίων ετών.»

Όπως ανέφερε ο Περιφερειακός Διοικητής, «τα αποτελέσματα οφείλονται στον καλό συντονισμό μεταξύ της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, των Δήμων και των εθελοντών. Σημαντική ήταν επίσης η συνεισφορά του Περιφερειακού Κέντρου Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, που εδρεύει στην Κέρκυρα και λειτούργησε φέτος για πρώτη φορά.»

Σε ότι αφορά στην ολοκλήρωση του Πυροσβεστικού Μεγάρου (παλαιό Νοσοκομείο), έγινε γνωστό, ότι «έχει επιλεγεί ο ανάδοχος για την εκτέλεση του έργου, προϋπολογισμού περίπου 250.000 ευρώ, ενώ σε επίπεδο Περιφέρειας Ιονίων Νήσων ολοκληρώνεται η απαραίτητη γραφειοκρατική διαδικασία ώστε να υπογραφεί η σύμβαση και να ξεκινήσουν οι εργασίες.»