Κυκλοφοριακό χάος και ουρές στα καταστήματα των μεγάλων πόλεων – Μαζική φυγή προς την περιφέρεια ενόψει του lockdown

Μποτιλιάρισμα στους δρόμους της Αθήνας και ουρές σήμερα σε καταστήματα για τα τελευταία ψώνια πριν από το lockdown. Κοσμοσυρροή και στα κομμωτήρια που θα είναι ανοικτά μέχρι και την Κυριακή…

Παράλληλα, πολλοί Αθηναίοι επιλέγουν να εγκαταλείψουν το κλεινόν άστυ, όπως φαίνεται από την αυξημένη κίνηση στις εξόδους της πόλης, ενώ προστίθενται έκτακτα δρομολόγια ΚΤΕΛ, προκειμένου να εξυπηρετήσουν όλους τους φοιτητές που επιστρέφουν στα σπίτια τους για την καραντίνα.

Πολλοί Αθηναίοι εγκαταλείπουν την πόλη 

Ιδιαίτερα αυξημένη είναι η κίνηση σε ολόκληρο το οδικό δίκτυο της Αττικής Οδού και υπάρχει έντονη κυκλοφορία προς την έξοδο προς Λαμία, καθώς πολλοί είναι αυτοί που επιχειρούν να αφήσουν το κλεινόν άστυ, προκειμένου να περάσουν τις ημέρες της καραντίνας στα εξοχικά ή στα χωριά τους.

Από την Τροχαία δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στα διόδια των Εθνικών Οδών. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε η Τροχαία, από την Πέμπτη το πρωί στις 06.00 μέχρι και σήμερα στις 09.00 πέρασαν συνολικά 60.279 αυτοκίνητα από την Αθηνών Κορίνθου και από την Αθηνών Λαμίας, ενώ το αντίστοιχο διάστημα της περασμένης εβδομάδας είχαν περάσει μόλις 38.371 αυτοκίνητα.

@EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

Η κίνηση αναμένεται να κορυφωθεί απόψε το βράδυ, καθώς από τις δώδεκα έως και τις έξι το πρωί ισχύουν τα μέτρα απαγόρευσης κυκλοφορίας και αμέσως μετά μπαίνουμε στο δεύτερο lockdown. Από τις 06.00 αύριο το πρωί οι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα να περάσουν από τα διόδια μόνο μία φορά, προς τον τόπο της μόνιμης κατοικίας τους, έχοντας μαζί τους και τα απαραίτητα έγγραφα.

Αυξημένη η εμπορική κίνηση – Τελευταία ψώνια πριν από το lockdown

@EUROKINISSI / ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ

Αν και απέχουμε πολύ από τα Χριστούγεννα, η κίνηση στην Ερμού παραπέμπει σε εορταστική περίοδο. Πολλοί Αθηναίοι έσπευσαν να κάνουν αγορές πριν από την καραντίνα, κάτι που βλέπουν με ικανοποίηση οι έμποροι. Τα καταστήματα θα λειτουργήσουν απόψε μέχρι τις 21.00 το βράδυ, ενώ τα κομμωτήρια θα είναι ανοιχτά Σάββατο και Κυριακή.

@EUROKINISSI / ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ

Παρά το ψιλόβροχο, ο κόσμος συρρέει από νωρίς το πρωί στα μαγαζιά για τα τελευταία ψώνια πριν από το lockdown. Ιδιαίτερα αυξημένη είναι η κίνηση στα εμπορικά καταστήματα ενδυμάτων και κυρίως αθλητικών ειδών, ενώ πολλοί είναι εκείνοι που αγοράζουν ηλεκτρονικές συσκευές, αλλά και βιβλία. Οι περισσότεροι λένε πως δεν βρίσκονται εδώ για τις αγορές της τελευταίας στιγμής, αλλά για να επωφεληθούν από τις καλές τιμές των εκπτώσεων που είναι σε εξέλιξη.

@EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Μαζικά εγκαταλείπουν την Πάτρα οι φοιτητές – Έκτακτα δρομολόγια για να εξυπηρετηθούν όλοι

Αυξημένη είναι η κίνηση στα ΚΤΕΛ, καθώς από χθες το μεσημέρι ξεκίνησαν να φεύγουν οι φοιτητές για να πάνε στα σπίτια τους για την καραντίνα. Τα λεωφορεία αναχωρούν για Αθήνα από Πάτρα ανά τέταρτο, ενώ έχουν προστεθεί 25 έκτακτα δρομολόγια για Αθήνα, 5 για Θεσσαλονίκη, 2 για Καλαμάτα και Βόλο, 3 για Χαλκίδα και 3 για Γιάννενα.

Όπως αναφέρει στο ρεπορτάζ της η Αθανασία Σταμοπούλου, ασφυκτικά γεμάτο ήταν σήμερα και το κέντρο της πόλης της Πάτρας, με τον κόσμο να προμηθεύεται κυρίως φόρμες, πιτζάμες, καλλυντικά, ενώ αυξημένη ήταν η κίνηση σε κομμωτήρια και ινστιτούτα αισθητικής.

Πηγή: ΕΡΤ