Σύγχυση με τη λειτουργία των κομμωτηρίων στις «γκρίζες» περιοχές-Κλειστά στη Θεσσαλονίκη

Σύγχυση  προέκυψε σχετικά με τη λειτουργία των κομμωτηρίων και των κουρείων.

Η αρχική εικόνα μετά τη λήψη των νέων μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού και της επιβολής lockdown, ήταν οι συγκεκριμένες επιχειρήσεις να λειτουργήσουν σε όλη τη Ελλάδα, έως και το Σαββατοκύριακο 7 και 8 Νοεμβρίου.

Κάτι τέτοιο όμως δεν θα συμβεί στις περιοχές που βρίσκονταν ήδη σε καθολικό lockdown.

Οι συγκεκριμένες επιχειρήσεις δεν θα ανοίξουν το Σαββατοκύριακο σε περιοχές, οι οποίες βρίσκονται σε «γκρίζες ζώνες» όπως οι Σέρρες, τα Γιάννενα, η Καστοριά και η Θεσσαλονίκη, έπειτα από παρέμβαση του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας, κ. Νίκου Χαρδαλιά.

Στην υπόλοιπη Ελλάδα, όμως, τα κομμωτήρια δεν κατεβάζουν ρολά. Οι επιχειρηματίες του κλάδου είναι θορυβημένοι. Κάνουν λόγο για εξαίρεση στον κανόνα και υποστηρίζουν πως έτσι ανθεί η μαύρη οικονομία, με τους αρμόδιους να αντιτίθεται, λέγοντας πως η υγεία είναι πάνω από όλα.

Στα  Γιαννιτσά, τα τηλέφωνα έχουν πάρει φωτιά και οι επιχειρηματίες προσπαθούν να εκμεταλλευτούν το διευρυμένο ωράριο και να εξυπηρετήσουν όσο το δυνατόν περισσότερους πελάτες. Στα κομμωτήρια που θα παραμείνουν ανοιχτά το Σαββατοκύριακο, τα μέτρα προστασίας θα τηρηθούν ευλαβικά, προκειμένου να αποφευχθεί η διασπορά του ιού.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3, ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΒΑΛΕΝΤΙΝΑ ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΙΟΥ