2η ημέρα καθολικού απαγορευτικού για την Ελλάδα, 6η ημέρα για τη Θεσσαλονίκη και τις Σέρρες.

Έρημη πόλη έμοιαζε και σήμερα η Θεσσαλονίκη, με τους πολίτες να περιορίζουν στο ελάχιστο τις μετακινήσεις τους. Εντατικοί είναι οι έλεγχοι της αστυνομίας τόσο σε πεζούς και Ι.Χ. αλλά και σε λεωφορεία. Κλιμάκια για ελέγχους βρίσκονται και στις εισόδους της πόλης.

Το Σάββατο 7/11 επιβλήθηκαν και τα πρώτα  πρόστιμα των 300 ευρώ στη Θεσσαλονίκη. 122 πρόστιμα επιβλήθηκαν για άσκοπες μετακινήσεις και 83 πρόστιμα για μη χρήση μάσκας και τήρηση αποστάσεων, με τα ποσά των 300 και των 150 ευρώ, αντίστοιχα.

Στο μεταξύ, τουλάχιστον 65 είναι τα κρούσματα που εντοπίστηκαν στις φυλακές Διαβατών. 6 από αυτά σε σωφρονιστικούς υπαλλήλους, τα 58 σε κρατούμενους, ενώ παράλληλα θετικός βρέθηκε κρατούμενος που είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο «Γεννηματάς» για αμυγδαλίτιδα και παρέμεινε εκεί.

Οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι συνεχίζονται, ενώ οι φυλακές χωρίστηκαν σε τρεις ζώνες, μετά την ανακατανομή των κρατουμένων και αφού διενεργήθηκαν απολυμάνσεις και τηρήθηκαν όλα τα μέτρα ασφαλείας.

Στον πρώτο χώρο διαμένουν οι κρατούμενοι που διαγνώστηκαν με κορονοϊό, στον δεύτερο βρίσκονται όσοι βγήκαν αρνητικοί στα τεστ και στον τρίτο χώρο όλοι οι υπόλοιποι, δηλαδή όσοι δεν έχουν ελεγχθεί αλλά και δεν εμφανίζουν κάποιο σύμπτωμα.

Στα Διαβατά μεταβαίνει τη Δευτέρα 9 Νοεμβρίου, η γ.γ Αντεγκληματικής Πολιτικής, κ. Σοφία Νικολάου. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της, η κ. Νικολάου θα έχει σύσκεψη με τον διευθυντή και τα μέλη της διοίκησης του καταστήματος κράτησης, προκειμένου να ενημερωθεί για όλες τις ενέργειες που έχουν γίνει, θα μιλήσει με τους εκπροσώπους του ΕΟΔΥ, ενώ θα έχει συνάντηση και με εκπροσώπους των κρατουμένων, προκειμένου να ακούσει τα αιτήματα τους και να τους ενημερώσει για τις δράσεις της Γενικής Γραμματείας.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3, ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΤΑΣΟΣ ΠΑΝΤΟΛΕΩΝ, ΑΠΕ-ΜΠΕ