Το πρώτο ταξίδι με επιβάτες πραγματοποίησε το φουτουριστικό σύστημα μεταφορών Virgin Hyperloop, στην έρημο της Νεβάδα. Το φουτουριστικό σύστημα μεταφοράς υψηλών ταχυτήτων του Ρίτσαρντ Μπράνσον ελπίζει να φέρει επανάσταση στη μεταφορά ανθρώπων και φορτίων.

Ο Τζος Γκίγκελ, επικεφαλής τεχνολογίας της εταιρείας, και η Σάρα Λούτσιαν, διευθύντρια στο τμήμα εμπειρίας πελατών, ταξίδεψαν σε μια δοκιμαστικη διαδρομή 500 μέτρων σε 15 δευτερόλεπτα, φτάνοντας τα 172 χλμ/ ώρα. Ωστόσο ο στόχος της Virgin είναι να φτάσει ταχύτητες ταξιδιού άνω των 1.000χλμ ανά ώρα.

Η Virgin Hyperloop δεν είναι η μόνη εταιρεία που αναπτύσσει αυτό το σύστημα μεταφορών αλλά είναι η πρώτη που κατάφερε να πραγματοποιήσει επανδρωμένη δοκιμή.

Η Λούτσιαν περιέγραψε στο BBC την εμπειρία της στο hyperloop ως «συναρπαστική τόσο ψυχολογικά όσο και σωματικά». Είπε επίσης ότι το ταξίδι ήταν ομαλό και ήρεμο και παρόλο που η επιτάχυνση ήταν πολύ σύντομη, κανείς από τους δυο επιβάτες δεν ένιωσε άβολα.

Η ιδέα, για το φουτουριστικό μέσο βασίζεται σε πρόταση του ιδρυτή της Tesla, Έλον Μασκ και στην τεχνολογία των τρένων μαγνητικής αιώρησης, με τη φιλοδοξία να γίνουν ταχύτερα επιταχύνοντας μέσα σε σωλήνες κενού.

Η εταιρεία επιδιώκει πιστοποίηση ως το 2025 και εμπορικού χαρακτήρα δραστηριότητες ως το 2030.

ΠΗΓΗ: BBC