Θλίψη σκόρπισε στον καλλιτεχνικό κόσμο η είδηση ότι έφυγε από τη ζωή στην ηλικία των 82 χρόνων ο ηθοποιός Χρήστος Ζορμπάς.

Την είδηση του θανάτου έκαναν γνωστή με αναρτήσεις τους στο Facebook η γυναίκα του Κίκη Διόγου (ηθοποιός και τραγουδίστρια) και η κόρη του Σόνια, η οποία ακολουθεί τα καλλιτεχνικά βήματα των γονιών της.

Το πραγματικό όνομά του ήταν Χρήστος Τζορμπατζόγλου.

Ο Χρήστος Ζορμπάς είχε στο ενεργητικό του πάνω από 50 ταινίες, οι περισσότερες βραβευμένες: “Οι σιλουέτες” του Κωστή Ζώη, “Ανοιχτή επιστολή” του Γιώργου Σταμπουλόττουλου, “Το κορίτσι του 17” του Πέτρου Λύκα, η “Ορέστεια” του Βασίλη Φωτόπουλου, “η Βυζαντινή Ραψωδία” του Γιώργου Σκαλενάκη, “Η Ευδοκία” του Αλέξη Δαμιανού, η “Κάθοδος των 9” του Χρήστου Σιοπαχά βραβευμένη στο φεστιβάλ της Μόσχας.

Ο Χρήστος Ζορμπάς είχε συμμετοχή σε θεατρικές παραστάσεις που άφησαν εποχή όπως “Άνθρωποι και ποντίκια”, “Τσάι και συμπάθεια”, “Οιδίποδας τύραννος”, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό (περιοδεία στη νότιο Αφρική στο ρόλο του μάντη Τειρεσία) και συμμετοχή σε σίριαλ, τηλεοπτικές παραγωγές όπως “η Γειτονιά μας”, ο “Μεθοριακός σταθμός”, “Ανατολικός Άνεμος”, “Ο θάνατος του Τιμόθεου Κώνστα”.

Ο Χρήστος Ζορμπάς τα τελευταία χρόνια ζούσε στην γενέτειρά του, το Κόσμιο της Ροδόπης, ενώ έλεγε ότι η καλύτερη παράσταση που έχει παίξει είναι στη μεταπολίτευση σε σκηνοθεσία του Ζυλ Ντασέν όταν ανέβηκε η “Όπερα της πεντάρας” του Μπρεχτ με την Μελίνα Μερκούρη και τον Νίκο Κούρκουλο.

Πηγή: thetoc.gr