Την «αποφασιστικότητα» της Άγκυρας «να εργαστεί στενά με την αμερικανική διοίκηση» το επόμενο διάστημα επισημαίνει ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στο συγχαρητήριο μήνυμα που έστειλε την Τρίτη στον εκλεγμένο πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και στην αντιπρόεδρο Κάμαλα Χάρις για τη νίκη τους στις προεδρικές εκλογές.

Στο μήνυμά του, ο Ταγίπ Ερντογάν σημείωσε ότι «η ισχυρή συνεργασία και συμμαχία» Τουρκίας και ΗΠΑ θα συνεχίσουν να συμβάλλουν στην παγκόσμια ειρήνη.

«Οι προκλήσεις μπροστά στις οποίες βρισκόμαστε σε παγκόσμιο και περιφερειακό επίπεδο καθιστούν απαραίτητες την ανάπτυξη και την ενίσχυση των σχέσεών μας στη βάση του κοινού συμφέροντος και των κοινών αξιών«, ανέφερε ο Ερντογάν στο μήνυμά του, που έδωσε στη δημοσιότητα η τουρκική προεδρία.

Ο Τούρκος πρόεδρος δεν είχε συγχαρεί τον Τζο Μπάιντεν, αν και ο νεοεκλεγείς πρόεδρος των ΗΠΑ είχε δεχθεί πολλά μηνύματα από το βράδυ του περασμένου Σαββάτου.

Ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος AKP είχε δηλώσει τη Δευτέρα ότι «η Τουρκία θα συγχαρεί τον νικητή των αμερικανικών εκλογών μετά την οριστικοποίηση του αποτελέσματος».

Πηγές: Reuters, Anadolu, Γαλλικό Πρακτορείο