Δέκασυστήματα καθαρισμού και απολύμανσης του αέρα από τον SARS-Cov-2, εξασφάλισε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για νοσοκομεία αναφοράς της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας και της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας και Θράκης.

Τα συστήματα τοποθετήθηκαν ήδη στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης ΑΧΕΠΑ, παρουσία του Διοικητή του νοσοκομείου Παναγιώτη Παντελιάδη, του Υποδιοικητή Δημητρίου Μπέη, του Αντιπεριφερειάρχη Υγείας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Χρήστου Μήττα και του εκπροσώπου της εταιρείας Διονύσιου Βλάχου.

Οι τοποθετήσεις αντίστοιχων συστημάτων ολοκληρώνονται και για τα νοσοκομεία Παπανικολάου, Παπαγεωργίου, Γεννηματάς και Γ.Ν. Κατερίνης.

Τα συστήματα Healthway και Intellipure έκανε δωρεά η εταιρία ΕurodietMed θέλοντας να συμβάλλει στην εντατική προσπάθεια που καταβάλλει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για την ασφάλεια και την προστασία των γιατρών, των νοσηλευτών και όσων εργάζονται στην πρώτη γραμμή αντιμετώπισης της πανδημίας του κορονοϊού. Τα συγκεκριμένα συστήματα εφαρμόζουν την κατοχυρωμένη πρωτότυπη τεχνολογία DFS (Disinfecting Filtration System) που αναπτύχθηκε από το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ και έχουν χαρακτηριστεί ως Medical Devices Class II από τον FDA. Αιχμαλωτίζουν το 99.99% των βλαβερών ιών συμπεριλαμβανομένου και του SARS-Cov-1, ο οποίος ήταν μικρότερος σε μέγεθος από τον SARS-Cov-2. Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε η εταιρία, βελτιώνουν την ποιότητα του αέρα εσωτερικών χώρων πετυχαίνοντας την εξάλειψη ιών, βακτηρίων, μυκήτων, μούχλας, οργανικών και ανόργανων αερίων και πτητικών ρύπων.

 

ΠΗΓΗ: Π.Κ.Μ.