Εντός του μηνός αποτελέσματα από το Sputnik-V –Σε μαζική παραγωγή τον Φεβρουάριο το τρίτο εμβόλιο

Η μαζική παραγωγή του τρίτου ρωσικού εμβολίου κατά του κορονοϊού, αυτό του επιστημονικού κέντρου Τσουμάκοφ,  ενδέχεται να ξεκινήσει στις αρχές Φεβρουαρίου, δήλωσε ο γενικός διευθυντής του κέντρου και αντεπιστέλλον μέλος της Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών, Αϊντάρ Ισμουχαμέτοφ.

Με την έγκριση του υπουργείου Υγείας τον Οκτώβριο του 2020 ξεκίνησαν οι κλινικές δοκιμές του εμβολίου με την συμμετοχή εθελοντών σε τρεις πόλεις της Ρωσίας: Νοβοσιμπίρσκ, Κίροφ και Αγία Πετρούπολη. Αυτήν την περίοδο ολοκληρώνεται η δεύτερη φάση των κλινικών δοκιμών του εμβολίου, ενώ τα τελικά αποτελέσματα θα καταγραφούν στα τέλη Δεκεμβρίου.

Εντός του Νοεμβρίου θα δοθούν στη δημοσιότητα τα ενδιάμεσα αποτελέσματα της τρίτης φάσης των κλινικών δοκιμών του ρωσικού εμβολίου Sputnik-V κατά του κορονοϊού σύμφωνα  με τον  Αλεξάντρ Γκίντσμπουργκ, διευθυντή του επιστημονικού Κέντρου Γκαμαλέι της Μόσχας που αναπτύσσει το εμβόλιο, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι η αποτελεσματικότητα του εμβολίου θα είναι σε υψηλά επίπεδα.

Ο Ρώσος επιστήμονας χαιρέτισε την πρόοδο «την οποία κάνουν – όπως είπε – οι ξένοι συνάδελφοί μας στον τομέα της ανάπτυξης εμβολίων κατά του κορονοϊού», προσθέτοντας ότι «όσο πιο πολλά εμβόλια θα είναι διαθέσιμα για τον κόσμο, τόσο καλύτερα θα προστατεύεται ο κόσμος».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, TASS