Στ. Ράμφος: Μας ενοχλεί η μάσκα στους δρόμους όμως μας αρέσει η μάσκα της υποκρισίας (audio)

Στην πρώτη φάση της πανδημίας, λειτούργησε η οικογένεια, λειτούργησαν οι δεσμοί αίματος, σήμερα απέναντι μας βλέπουμε το κράτος, θεωρούμε ότι μας στερεί την ελευθερία μας ενώ υπάρχουν ρωγμές και στην ευθύνη, ανέφερε μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα και τον Θάνο Σιαφάκα ο γνωστός φιλόσοφος και συγγραφέας Στέλιος Ράμφος.

Ο κ. Ράμφος με αφορμή το νέο του βιβλίο: «Η Ελλάδα των ονείρων – Σπουδή στο συλλογικό φαντασιακό», δήλωσε ακόμη ότι ενώ μας ενοχλεί η μάσκα στους δρόμους και τη θεωρούμε φίμωτρο, την ίδια ώρα μας αρέσει πολύ η μάσκα της υποκρισίας και κανείς δεν ενοχλείται από αυτήν.

Αναφερόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη, σημείωσε πως ο ίδιος δεν έχει ξαναδεί Πρωθυπουργό που να του έχουν πέσει τόσα πολλά στο κεφάλι του. Aν τον συναντούσα θα του έλεγα χαρά στο κουράγιο σου Κυριάκο, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ράμφος, συμπληρώνοντας πως θα του έλεγε επίσης να προχωρήσει μπροστά με αίσθημα ευθύνης, να προχωρήσει το δρόμο της ευθύνης και χωρίς να χαϊδεύει αυτιά. Ο Πρωθυπουργός ξέρει να ακούει, ανέφερε ο γνωστός φιλόσοφος.

Τέλος σε ό,τι αφορά την αντιπολίτευση ο κ. Ράμφος εξήγησε ότι δεν γίνεται αντιπολίτευση με κραυγές όπως αυτή που βλέπουμε σήμερα και πως δεν γίνεται επίσης να υπάρχει αντιπολίτευση για ψηφοθηρικούς λόγους. Συμφωνώ με τον κ. Σημίτη κατέληξε ο συγγραφέας, δεν γίνεται αντιπολίτευση.