Άσλεϊ Μπάιντεν: Η κόρη του εκλεγμένου προέδρου των ΗΠΑ με το χαμηλό προφίλ

Μακριά από τις κάμερες και τους δημοσιογράφους, η μοναχοκόρη του Τζο Μπάιντεν είναι το ακριβώς αντίθετο της υπερδραστήριας Ιβάνκα Τραμπ. Αφοσιωμένη στον ακτιβισμό και το κοινωνικό της έργο, η Άσλεϊ Μπάιντεν κρατά την προσωπική της ζωή μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

Η νέα «πρώτη κόρη» των Ηνωμένων Πολιτειών αποφεύγει όσο μπορεί τη δημοσιότητα. Έχει ιδιωτικό λογαριασμό στον Instagram και δεν φαίνεται να ψάχνει για ρόλο στην κυβέρνηση του πατέρα της.

“Είμαι τρομερά περήφανος για την Άσλει. Προσπαθεί να αλλάξει τον κόσμο από τριών ετών. Πιστεύω ότι θα τα καταφέρει” έχει δηλώσει ο πατέρας της Τζο Μπάιντεν.

Κοινωνική λειτουργός, ακτιβίστρια, φιλάνθρωπος και σχεδιάστρια μόδας, η 39χρονη Ασλεϊ Μπάιντεν είναι το μοναδικό παιδί από το δεύτερο γάμο του εκλεγμένου Αμερικανού Προέδρου. Στα 9 της τον παροτρύνει να συντάξει νόμο για την προστασία των δελφινιών.

Στα 18 της, συλλαμβάνεται για κατοχή μαριχουάνας και αφήνεται ελεύθερη. Δύο χρόνια αργότερα δικαστήριο την καταδικάζει σε πρόστιμο 125 δολαρίων για χρήση αλκοόλ. Με πτυχίο στην Πολιτιστική Ανθρωπολογία και μεταπτυχιακό στην κοινωνική εργασία εργάζεται ως κοινωνική λειτουργός.

Για τουλάχιστον 15 χρόνια εργάζεται σε μη κερδοσκοπική οργάνωση βοηθώντας νέους να αναπτύξουν τις εργασιακές τους δεξιότητες.

Από το 2017 διευθύνει τη δική της εταιρεία ένδυσης και μέρος από τα έσοδά της δίνεται σε εκπαιδευτικά προγράμματα κατά της φτώχειας.

Πηγή: ΕΡΤ, Ρεπορτάζ: Αγις Μενούτης