Πέντε νεκροί αλιείς από τη σύγκρουση του ελληνόκτητου δεξαμενόπλοιου με το τουρκικό αλιευτικό

Πέντε νεκροί αλιείς είναι ο τραγικός απολογισμός της σύγκρουσης ενός ελληνόκτητου δεξαμενόπλοιου με τουρκικό αλιευτικό. Το δυστύχημα σημειώθηκε τα ξημερώματα, 37 ναυτικά μίλια νοτιοανατολικά του λιμανιού της Μερσίνης, στην ανατολική Τουρκία.

Κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες τα δύο πλοία βρέθηκαν πολύ κοντά το ένα με το άλλο με αποτέλεσμα να συγκρουστούν. Το αλιευτικό είχε αποπλεύσει από τοπικό λιμάνι με τέσσερις Τούρκους και ένα Σύρο. Το ελληνικό τάνκερ, έμφορτο με αργό πετρέλαιο, κινείτο με κατεύθυνση το Σουέζ και προορισμό λιμάνι στο Βιετνάμ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τις τουρκικές αρχές ειδοποίησε ο Έλληνας καπετάνιος του Έφεσος και στο σημείο έσπευσαν 3 σκάφη της τουρκικής ακτοφυλακής και δύτες. Και οι πέντε σοροί έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομείο των Αδάνων. Και οι 13 Έλληνες ναυτικοί του Έφεσος είναι καλά στην υγεία τους και παραμένουν στο πλοίο.

Η ανακοίνωση της Andriaki Shipping

Είμαστε όλοι συγκλονισμένοι απ΄αυτό το –πρωτόγνωρο για την εταιρεία μας- περιστατικό. Η σκέψη μας είναι στις οικογένειες των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους, προς τις οποίες εκφράζουμε τα ειλικρινέστερα των συλλυπητηρίων. Θα παραμείνουμε στη διάθεση των αρμοδίων Αρχών προκειμένου να συμβάλουμε στη διερεύνηση των αιτιών του λυπηρού αυτού συμβάντος.

Πηγή: ΕΡΤ, Ρεπορτάζ: Νίκος Καπόγλης

Σχετικό Άρθρο: Τουρκία: Σύγκρουση ελληνικού τάνκερ με τουρκικό ψαροκάικο – Αnadolu: 4 ψαράδες νεκροί