Αρ. Πελώνη στο Πρώτο Πρόγραμμα: Εφόσον χρειαστεί, θα ληφθούν και άλλα μέτρα (audio)

«Πάντα υπάρχουν και άλλα βέλη στη φαρέτρα μας. Εφόσον χρειαστεί, θα ληφθούν και άλλα μέτρα όπως αυτό που ελήφθη χθες του περιορισμού της κυκλοφορίας. Είναι πολύ δύσκολες και πολύ κρίσιμες οι επόμενες δέκα μέρες για την ανακοπή της διασποράς» ανέφερε στο ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ και στη Μαρία Γεωργίου η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη.

«Πρέπει όλοι δυστυχώς να περιορίσουμε το κύκλο των ανθρώπων με τους οποίους βρισκόμαστε. Υπάρχει κόπωση που αντιλαμβανόμαστε, που μπορεί να οδηγήσει σε χαλάρωση. Υπάρχει μεγαλύτερη δραστηριότητα που δικαιολογεί την κινητικότητα. Αυτό που βλέπουμε σήμερα, είναι στην ουσία αυτό που προηγήθηκε τις προηγούμενες 15 μέρες» ανέφερε η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος και συνέχισε «επομένως ενδέχεται να συνεχιστεί η αύξηση μέχρι δούμε επιπεδοποίηση».

Αναφερόμενη στην κατάσταση στη Θεσσαλονίκη είπε ότι «είναι δύσκολη η κατάσταση στη Β. Ελλάδα δε φαίνεται η αποκλιμάκωση που περιμένουμε. Οι επόμενες ημέρες είναι κρίσιμες, γίνεται ότι χρειάζεται, προστίθενται ΜΕΘ. Σας θυμίζω τη δήλωση του Υπουργού Υγείας επειδή τα συστήματα υγείας δοκιμάζονται και η χώρα βρίσκεται σε μία πρωτόγνωρη κατάσταση όλη η χώρα αντιμετωπίζεται σαν μια υγειονομική Περιφέρεια».

Αναφερόμενη στη σημερινή συζήτηση για την πανδημία στη Βουλή είπε ότι « ο πρωθυπουργός θα αναλύσει και την κατάσταση ως έχει σήμερα και θα δώσει και μια εικόνα για το μέλλον σχετικά με τα εμβόλια και τη στρατηγική της κυβέρνησης σε σχέση με τους εμβολιασμούς. Η κυβέρνηση είναι πάντα έτοιμη να ακούσει τις προτάσεις της Αντιπολίτευσης» ανέφερε ενώ ερωτώμενη για την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για Υπουργό Υγείας κοινής αποδοχής η κα Πελώνη είπε «υπουργός υπάρχει και κάνει καλά τη δουλειά του».

Η κ. Πελώνη μίλησε και για τα ελληνοτουρκικά. «Προβληματίζει ότι παρά τις εκκλήσεις της ΕΕ η Τουρκία δεν αλλάζει την στρατηγική των παράνομων NAVTEX και του Ιανού να εμφανίζεται από τη μια να ζητά διάλογο και από την άλλη να πράττει έτσι .

Αναμένουμε ότι με την αλλαγή στις ΗΠΑ θα υπάρξει και μια αποκατάσταση των ισορροπιών στην Ανατολική Μεσόγειο. Ο κ. Μπάιντεν γνωρίζει τα θέματα, εμείς είμαστε πάντα σε εγρήγορση, δεν εκπλησσόμαστε, απλώς λυπούμαστε που η Τουρκία συνεχίζει αυτή την τακτική. Ωστόσο είναι πλέον σαφές ποιος προκαλεί την ένταση και αναμένεται να αποτυπωθεί και το Δεκέμβριο στο Ευρωπαικό Συμβούλιο».