Θεσσαλονίκη: Συνεχίζονται τα rapid test σε γιατρούς

Συνεχίστηκαν και σήμερα τα rapid test από κλιμάκια του ΕΟΔΥ σε  γιατρούς, έξω από τα γραφεία του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, στην Πλατεία Αριστοτέλους, όπου η προσέλευση ήταν αρκετά μεγάλη. Οι γιατροί υπεβλήθησαν σε rapid test αντιγόνου, του οποίου η αξιοπιστία είναι αρκετά μεγάλη, όπως είπαν, ενώ, εάν κάποιος διαγνωστεί θετικός σε αυτό, τότε θα υποβάλλεται και σε PCR μοριακού ελέγχου.

Τα μέλη του Ιατρικού Συλλόγου, τόνισαν την ανάγκη να γίνονται πιο συχνά τεστ στους ανθρώπους που εργάζονται στο δημόσιο Σύστημα Υγείας αλλά και στους ιδιώτες, οι οποίοι έρχονται καθημερινά σε επαφή με πολλούς ασθενείς.

Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης  για τη διενέργεια τεστ δωρεάν, καθώς έχουν καταγραφεί πολλαπλά κρούσματα σε γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό, γεγονός που επιβαρύνει περαιτέρω την ήδη οριακή κατάσταση του συστήματος υγείας.

Τα ιδιωτικά ιατρεία και εργαστήρια λειτουργούν κανονικά κατά τη διάρκεια του δεύτερου αυτού lockdown, τηρώντας όλα τα απαιτούμενα μέτρα προστασίας.

Τεστ θα διενεργηθούν και αύριο στο ίδιο σημείο, καθώς και στις 16 και τις 17 Νοεμβρίου (από τις 9 το πρωί έως τη 1  το μεσημέρι).

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3, ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΟΥ