Ώρα μηδέν στη μάχη με την πανδημία για τη χώρα μας που ξεπέρασε το φράγμα των 3.000 ημερήσιων κρουσμάτων, με την αύξηση σε πολλές περιοχές να παραμένει εκθετική.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο αριθμός των κρουσμάτων στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ανέρχεται στο μισό των κρουσμάτων του συνόλου της επικράτειας.

Την ίδια ώρα, ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, κ. Μιχάλης Γιαννάκος, κάλεσε τους αρνητές της μάσκας να επισκεφθούν τις ΜΕΘ, ενώ απηύθυνε έκκληση σε όλους τους Θεσσαλονικείς να τηρούν τα μέτρα ευλαβικά, διαφορετικά το υγειονομικό σύστημα θα καταρρεύσει, όπως τόνισε, το πολύ σε 10 ημέρες.

150 υγειονομικοί νοσούν από κορονοϊό, με τη βαρύτητα των συμπτωμάτων να ποικίλλει από άτομο σε άτομο, ανεξαρτήτως ηλικίας.

Στο μεταξύ, και τρίτο ιδιωτικό θεραπευτήριο ρίχτηκε στη μάχη κατά του κορονοϊού, βοηθώντας το δημόσιο σύστημα υγείας. Στο Διαβαλκανικό και τον Κυανού Σταυρό, προστίθεται και ο Άγιος Λουκάς, ενώ, από απόψε, μπαίνει σε εφαρμογή το νέο μέτρο για τον περιορισμό των μετακινήσεων από τις  21.00 μ.μ έως τις 5 π.μ.

Ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου κ. Θανάσης Εξαδάκτυλος , μιλώντας στο μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ3, τόνισε ότι το 2ο κύμα της πανδημίας είναι πολύ πιο επιθετικό, παρουσιάζοντας πολύ μεγαλύτερη διασπορά σε σχέση με την περασμένη Άνοιξη.

Σε ό,τι αφορά τη Θεσσαλονίκη, ο κ. Εξαδάχτυλος έκρινε αναγκαία τη λήψη περαιτέρω μέτρων για την επιπεδοποίηση της επιδημιολογικής καμπύλης.

 

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3, ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΑΡΑΝΔΕΙΝΟΣ, ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΛΙΑ ΧΡΙΣΤΑΡΑ, ΘΕΟΔΟΤΑ ΤΣΙΟΠΡΑ

Προηγούμενο άρθροΣερβία: Συνεχίζεται με αμείωτη ένταση η εξάπλωση του κορονοϊού
Επόμενο άρθροΧαρδαλιάς: Το απόλυτο στοίχημα είναι ο περιορισμός των μετακινήσεων