Σε κατεπείγουσα συνεδρίαση συνέρχεται σήμερα Παρασκευή στις 5 το απόγευμα το Δημοτικό Συμβούλιο Κεντρικής Κέρκυρας. Κύριο θέμα συζήτησης είναι η γνωμοδότηση επί της δυνατότητας της εταιρείας που έχει αποκτήσει την ιδιοκτησία 245 στρεμμάτων του πρώην Club Mediterane να εισφέρει σε χρήμα και όχι σε γη για την πολεοδόμηση που επιθυμεί να πραγματοποιήσει με στόχο την ανέγερση ξενοδοχειακών μονάδων. Το τοπικό συμβούλιο Κάτω Κορακιάνας με απόφασή του, ζητά την καταβολή γης ούτως ώστε τα 70 στρέμματα που προβλέπονται ως εισφορά να καταστούν δημόσια προσβάσιμα. Όπως ανέφερε στο σταθμό μας ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρης Μεταλληνός, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Μίμης Κατέχης, θα καταθέσει εισήγηση σύμφωνα με την οποία μπορεί να γίνει η αποδοχή των 2 εκ. ευρώ και ταυτόχρονα να υπάρξει προστασία των ρεμάτων αλλά και ενός δρόμου που θα διασχίζει την περιοχή.


Στο θέμα τοποθετήθηκε χθες, μιλώντας στην ΕΡΤ Κέρκυρας, η κυρία Φανή Τσιμπούλη, εκπροσωπώντας την παράταξη Τρεπεκλή. Η κα Τσιμπούλη ανέφερε ότι η τοπική κοινωνία θα πρέπει να δεχθεί τα χρήματα που προσφέρονται από την πολεοδόμηση και τα οποία μπορούν να αξιοποιηθούν προς όφελός της.

«Εγκληματικό» χαρακτήρισε ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης Σαρλή, Χρυσόστομος Μπούκας, το ενδεχόμενο αποποίησης των 70 στρεμμάτων που μπορούν να δοθούν ως εισφορά σε γη, σε ένα ιδιαίτερα προνομιακό οικόπεδο το οποίο συνορεύει με θάλασσα, χαρακτηρίζοντας εξαιρετικά χαμηλή την εισφορά σε χρήμα.