Η εξόδιος ακολουθία του Μητροπολίτη Λαγκάδα Ιωάννη θα τελεστεί σήμερα, Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2020 στις 12.00, στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίας Παρασκευής Λαγκαδά, τηρουμένων όλων των προβλεπόμενων υγειονομικών μέτρων για την προστασία από τον κορωνοϊό.

Στην τελετή θα χοροστατήσει μόνο από τον Μητροπολίτης Σερρών Θεολόγος, ο οποίος ορίστηκε και τοποτηρητής της χηρεύουσας Μητρόπολης Λαγκαδά, τηρουμένων όλων των προβλεπόμενων υγειονομικών μέτρων για την προστασία από κορωνοϊό. Ο Μητροπολίτης Λαγκαδά κατέληξε στο Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης.

Μεσίστιες θα είναι σήμερα οι σημαίες και κλειστές οι υπηρεσίες του δήμου Λαγκαδά, ενώ το Δημοτικό Συμβούλιο Λαγκαδά με αφορμή την κοίμηση του Μητροπολίτη πρώην Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης Ιωάννου, συνεδρίασε εκτάκτως  χθες Κυριακή 15 Νοεμβρίου  και εξέδωσε το ακόλουθο ομόφωνο ψήφισμα:

Ψήφισμα για τον Μητροπολίτη Λαγκαδά

Το Δημοτικό Συμβούλιο Λαγκαδά με αφορμή την κοίμηση του Μητροπολίτη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης Ιωάννου, συνεδρίασε εκτάκτως την Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2020 και εξέδωσε το ακόλουθο ομόφωνο ψήφισμα:

• Να εκφράσει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στην Ιεραρχία της Εκκλησίας, στους Ιερείς της Ιεράς Μητροπόλεως Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης και στους συγγενείς του, μέσω αυτού του ψηφίσματος, αναγνωρίζοντας το σπουδαίο έργο και τη δυναμική παρουσία κατά την τέλεση του φιλανθρωπικού, κοινωνικού και ιεραποστολικού έργου του Μακαριστού Ποιμενάρχη μας.

• Να κατατεθεί στεφάνι.

• Να επιδοθεί το ψήφισμα στην Ιερά Μητρόπολη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης και στην οικογένεια του εκλιπόντος.

• Να αναρτηθεί το παρόν ψήφισμα στην ιστοσελίδα του Δήμου.

• Να παραστεί ο Δήμαρχος Λαγκαδά κ. Ταχματζίδης Ιωάννης στην αρχιερατική εξόδιο ακολουθία.

• Να κυματίζουν μεσίστιες οι σημαίες στα Δημοτικά καταστήματα του Δήμου από σήμερα και μέχρι την ημέρα της εξοδίου ακολουθίας.

• Να κηρυχθεί ως ημέρα πένθους για τον Δήμο η ημέρα της εξοδίου ακολουθίας και ταφής του Μακαριστού Μητροπολίτη μας και να παραμείνουν κλειστές οι υπηρεσίες, τα Ν.Π.Δ.Δ. και οι Επιχειρήσεις του Δήμου.

• Να αναβληθεί η 23η τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λαγκαδά, που ήταν προγραμματισμένη να πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2020.

 

Προηγούμενο άρθροΓια αποκάλυψη «μεγάλων υποθέσεων» κάνει λόγο ο Τραμπ σε ότι αφορά τις εκλογές
Επόμενο άρθροΠρόστιμα για πάρτι γενεθλίων σε διαμέρισμα στη Λεωφόρο Νίκης