Θλίψη στην ιατρική κοινότητα για τον θάνατο 42χρονου πνευμονολόγου από κορονοϊό

Ο Αντώνης Χατζηγεωργίου ήταν μόλις 42 ετών, πνευμονολόγος και πατέρας τριών παιδιών. Έδινε καθημερινά τη μάχη κατά του κορονοϊού και προσπαθούσε να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες για τον ύπουλο εχθρό. Δυστυχώς άφησε την τελευταία του πνοή την Κυριακή στο νοσοκομείο Αττικόν νικημένος από τον κορονοϊό.

Αυστηρός επικριτής των αρνητών της μάσκας, ο  Αντώνης Χατζηγεωργίου έδινε καθημερινά τον δικό του αγώνα κατά του ιού με ιδιαίτερη προσοχή και τηρώντας απαρέγκλιτα το υγειονομικό πρωτοκολλο λένε στην ΕΡΤ φίλοι και ασθενείς του.

Φορούσε γάντια κι αέριζε τον χώρο λέει η κ. Γεωργία Κουτσομήτρου, ασθενής του γιατρού.

«Μας εξηγούσε πόσο προσεχτικός ήταν στο σπίτι του. Πως απολύμαινε τα χέρια του, τα ρούχα, τα τρόφιμα. Θεωρούσε ότι ήταν εγκληματικό να μη βοηθάνε τον κόσμο να καταλάβει τη σοβαρότητα της νόσου».

Στην προσπάθεια του να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο για τον ύπουλο εχθρό, είχε κάνει σχετική ανάρτηση στο Facebook.

Δεν έχει να κάνει με τη μάσκα φίλε μου. Ανέκαθεν δεν είχε. Είναι που δεν γουστάρουνε απλά να ακούνε τους ειδικούς… Η Ιατρική είναι ορθός λόγος, είναι επιστήμη, είναι αποκάλυψη ενός κόσμου που προκαλεί ρίγη συγκίνησης σαν αντιληφθείς το μέγεθος του.

Ο κ. Λευτερης Βρουβάκης φίλος του, πνευμονολόγος, αναφέρει ότι έλεγε πάντα να ακούτε τη γνώση και τη γνώμη των ειδικών, έδινε τον δικό του αγώνα και κατέληξε θύμα του κορονοϊού από τον αγώνα που δίνει όλος ο ιδιωτικός τομέας προσπαθώντας να κρατήσει τον κοσμο μακριά από τα νοσοκομεία.

«Γνωρίζω προσωπικά ότι τα μέτρα τα τηρούσε ο ίδιος, δεν το έλεγε έτσι για να το πει, ήταν από τους υποστηριχτές των μέτρων και δεν μπορούμε να καταλάβουμε τι δεν πήγε καλά».

Ο γιατρός, πατέρας τριών ανηλίκων παιδιών, βρισκόταν διασωληνωμένος σε μονάδα εντατικής θεραπείας στο Αττικό Νοσοκομείο. Υπέφερε από υποκείμενα νοσήματα και παρά τον αγώνα των γιατρών υπέκυψε .

«Είχε ένα ήπιο άσθμα το οποίο το ρύθμιζε άριστα και κάποια παραπάνω κιλά. ένα άτομο όμως 42 ετών το οποίο φεύγει… είμαστε συγκλονισμένοι, είμαστε συγκλονισμένοι όλοι» είπε ο κ. Βρουβάκης.

Ο Αναστάσιος Τσάτσος, φίλος του γιατρού που έφυγε τόσο νωρίς από τη ζωή και  αντιπρόεδρος της Ένωσης Πνευμονολόγων Ελλάδος επισημαίνει ότι πολλοί συνάδελφοι και από τις δημόσιες δομές έχουν “φύγει”. θα πρέπει να στελεχωθεί καλά η πρωτοβάθμια περίθαλψη για να φρενάρουμε τη ροή προς τα νοσοκομεία.

Ο 42χρονος γιατρός είχε προσβληθεί από ασθενή του, τον οποίο εξέτασε στο ιδιωτικό του ιατρείο στον Κορυδαλλό.

Πηγή: ΕΡΤ, Ρεπορτάζ: Σόνια Φίλη