Το γαλλικό εμβόλιο της Sanofi κατά του κορονοϊού θα συντηρείται σε απλό ψυγείο

Στη Γαλλία οι ερευνητές ανέπτυξαν ένα εμβόλιο για την covid-19  που θα μπορεί να συντηρείται σε απλό ψυγείο και o πρόεδρος της φαρμακοβιομηχανίας που θα το παράγει ανέφερε ότι η  διανομή μπορεί να αρχίσει από τον Ιούνιο του 2021.

Πρόκειται για το εμβόλιο που αναπτύσσει η γαλλική εταιρεία Sanofi και το οποίο  δεν θα χρειάζεται καταψύκτη για να διατηρείται, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της εταιρίας, Ολιβιέ Μπογκιγιό, μιλώντας στο CNews.

Σε αντίθεση με το εμβόλιο της αμερικανικής Pfizer και της γερμανικής BioNTech, που προηγείται στις δοκιμές αλλά χρειάζεται πολύ χαμηλές θερμοκρασίες για να συντηρείται (-70°C) «το δικό μας εμβόλιο θα είναι σαν εκείνο της γρίπης, θα μπορείτε να το βάλετε στο ψυγείο σας», είπε ο Μπογκιγιό στο κανάλι. Εξήγησε ότι για τον λόγο αυτό θα πλεονεκτεί «σε ορισμένες χώρες».

Αν τα αποτελέσματα είναι θετικά, η Sanofi θα ξεκινήσει την κλινική δοκιμή της τρίτης φάσης «σε πολλές δεκάδες χιλιάδες ασθενείς» και «θα πάρει το ρίσκο» να ξεκινήσει ταυτόχρονα την παραγωγή του. Τα αποτελέσματα της τρίτης φάσης θα γίνουν γνωστά τον Μάιο. Η εταιρεία δεν γνωρίζει ακόμη αν θα χρειαστούν μία ή δύο δόσεις για να είναι αποτελεσματικό και η παραγωγή των εμβολίων θα γίνεται στο Παρίσι.

Αυτήν την περίοδο αναπτύσσονται περισσότερα από 35 εμβόλια για την Covid-19, εκ των οποίων τα 11 έχουν μπει στην τρίτη φάση των δοκιμών, την τελευταία προτού να λάβουν άδεια κυκλοφορίας. Η σύμπραξη Pfizer/BioNTech ανακοίνωσε ότι το εμβόλιό της είναι αποτελεσματικό σε ποσοστό 90%, αφού το δοκίμασε σε περισσότερους από 40.000 ανθρώπους. Ο στόχος της είναι να παραδώσει 300 εκατομμύρια δόσεις μέχρι τον Απρίλιο του 2021.

 

ΠΗΓΗ ΑΠΕ- ΜΠΕ