Εορταστικό σχέδιο για Χριστούγεννα πέντε ημερών στη Βρετανία

«Χριστούγεννα διαρκείας πέντε ημερών». Αυτά τα Χριστούγεννα θα είναι διαφορετικά. Οι υψηλοί αριθμοί σε νέους θανάτους και τα χιλιάδες κρούσματα που καταγράφονται στην Βρετανία ανα 24 ωρο δεν μπορούν να αγνοηθούν για «χάρη» των Αγίων ημερών. Όμως οι υπουργοί εξετάζουν το ενδεχόμενο επανένωσης οικογενειών από τις 24, την παραμονή των Χριστουγέννων έως τις 28 Δεκεμβρίου.

Η εφημερίδα SUN εξηγεί ότι οι αρμόδιοι υπουργοί θα επιδιώξουν να εφαρμόσουν ένα κοινό εορταστικό  σχέδιο που θα αφορά στα τέσσερα έθνη του Ηνωμένου Βασίλειου . εξετάζουν επίσης προτάσεις που θα επιτρέπουν σε οικογένειες «φυσαλίδων» έως δύο ή τριών νοικοκυριών να μπορούν να συναντηθούν στην διάρκεια των Χριστουγέννων , σύμφωνα με τους Times.

Ο καθηγητής Nιλ Φέργκιουσον, του οποίου το μοντέλο οδήγησε στο αρχικό κλείδωμα τον Μάρτιο, δήλωσε ότι η επανέναρξη παμπ και εστιατορίων πριν από τα Χριστούγεννα θα ήταν πιθανό να οδηγήσει σε αύξηση των επιπέδων μόλυνσης.

Επιπλέον,  Η βρετανική ιατρική ένωση χθες το βράδυ ζήτησε να αντικατασταθεί ο «κανόνας των έξι», ο οποίος επιτρέπει την ανάμειξη έως και έξι νοικοκυριών με έναν νέο κανόνα «δύο νοικοκυριών» σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας Daily Mail.

 

Ανταπόκριση: Νατάσα Καντζάβελου