Καλπάζει ο κορονοϊός σε όλο τον κόσμο

Παρά τα ενθαρρυντικά νέα για τουλάχιστον δύο εμβόλια απο φαρμακευτικές εταιρίες ο κορονοϊός «καλπάζει» σε όλο τον κόσμο.   Σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ο κορονοϊός συνεχίζει να καλπάζει, με την Ιταλία να είναι ξανά στο επίκεντρο. Νέο ρεκόρ θανάτων- μετά τον Απρίλιο- κατέγραψε το τελευταίο 24ωρο, με 731 νέους θανάτους, και 32.191, επιπλέον κρούσματα. Νέο θλιβερό ρεκόρ θανάτων, όμως, κατέγραψε και το Ηνωμένο Βασίλειο το τελευταίο 24ωρο, μετρώντας 598 νεκρούς, τον μεγαλύτερο αριθμό από τον περασμένο Μάιο.

Στην Τουρκία ανακοινώθηκε μερικό lockdown, καθώς τα Σαββατοκύριακα θα επιτρέπεται η κυκλοφορία από τις 10 το πρωί έως τις 8 το βράδυ. Εστιατόρια, καφετέριες και κινηματογράφοι αναστέλλουν την λειτουργία τους, κλείνουν και τα σχολεία, που θα κάνουν τα μαθήματα μέσω τηλεκπαίδευσης.

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στη Γερμανία αυξήθηκαν κατά 17.561 τις προηγούμενες 24 ώρες φθάνοντας τα 833.307, σύμφωνα με τα δεδομένα που συγκεντρώνει το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ για τις λοιμώδεις νόσους.

Από χθες ως σήμερα Τετάρτη το πρωί, 301 ασθενείς υπέκυψαν, με τον απολογισμό των θυμάτων να ξεπερνά τους δεκατρείς χιλιάδες θανάτους.

Ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας Μαρκ Ρούτε δήλωσε  πως τα περισσότερα από τα ισχύοντα μέτρα κατά του νέου κορονοϊού πρέπει να παραμείνουν σε ισχύ έως τα μέσα Δεκεμβρίου, παρά την πρόσφατη μείωση του αριθμού των νέων κρουσμάτων στη χώρα.

«Είναι ωραία όσα καταφέραμε μαζί», είπε ο Ρούτε κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου, αφότου αξιωματούχοι των υγειονομικών υπηρεσιών ανακοίνωσαν πως οι νέες μολύνσεις μειώθηκαν κατά 15% την τελευταία εβδομάδα.

Στο Μεξικό την Τρίτη ανακοίνωσαν  ότι τις προηγούμενες 24 ώρες καταγράφηκαν 1.757 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα, ενώ το ίδιο διάστημα άλλοι 165 ασθενείς υπέκυψαν στην COVID-19.

Ο επίσημος απολογισμός της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα ανέρχεται ως αυτό το στάδιο σε 99.026 νεκρούς επί συνόλου 1.011.153 μολύνσεων.

Στη  Βραζιλία  ανακοινώθηκε  σήμερα ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 35.294 κρούσματα του  και άλλοι 685 ασθενείς υπέκυψαν.

Πρόκειται αντίστοιχα για τον δεύτερο βαρύτερο απολογισμό της πανδημίας παγκοσμίως, πίσω από αυτόν των ΗΠΑ, και τον τρίτο υψηλότερο αριθμό μολύνσεων από τον κορονοϊό στον πλανήτη, πίσω από αυτούς των ΗΠΑ και της Ινδίας

Το υπουργείο Υγείας της Αργεντινής ανακοίνωσε επίσης την  Τρίτη ότι τις προηγούμενες 24 ώρες καταγράφηκαν 10.621 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα του SARS-CoV-2, με το σύνολο των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί από τον νέο κορονοϊό να φθάνει τους 1.329.005.

Το ίδιο διάστημα, άλλοι 379 ασθενείς υπέκυψαν, με τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα να αυξάνεται στους 36.106  θανάτους.

­­­Ο αριθμός των κρουσμάτων στην Κολομβία αυξήθηκε κατά 5.911 τις προηγούμενες 24 ώρες φθάνοντας τα 1.211.128, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της χώρας των Άνδεων.

Το ίδιο διάστημα, άλλοι 158 ασθενείς υπέκυψαν στην COVID-19, με τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας του κορονοϊού να φθάνει τους 34.381 θανάτους  ως αυτό το στάδιο, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Συναγερμός και στην Ιαπωνία. Σε 493 ανήλθαν τα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης που καταγράφηκαν τις προηγούμενες 24 ώρες στο Τόκιο, αναφέρουν σήμερα ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης.

Νωρίτερα σήμερα, η εφημερίδα Nikkei έγραψε ότι οι αρχές της μητροπολιτικής περιοχής της ιαπωνικής πρωτεύουσας ετοιμάζονται να αυξήσουν το επίπεδο συναγερμού στην κλίμακα 4, τη μέγιστη, ζητώντας από κάποιες επιχειρήσεις να μειώσουν το ωράριό τους. Κατά το ρεπορτάζ, θα γίνουν ανακοινώσεις αύριο Πέμπτη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, Reuters,dpa,xinhua